Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

Preparació

  1. Talleu una carcassa d’ànec a trossos, renteu-la bé i sofregiu-la amb un fil d’oli i una ceba a la juliana, en una olla, que agafi un bonic color fosc i daurat. Salpebreu-ho i afegiu-hi l'aigua. 
  2. Feu que arrenqui el bull, escumeu les bromeres de la superfície, tapeu l'olla i deixeu-ho coure a foc molt lent 1 h. 
  3. Coleu el brou obtingut i reserveu-lo a la nevera perquè el greix se solidifiqui a la superfície, per poder-lo retirar amb l'ajuda d'una cullera.
  4. Torneu a posar el brou a bullir i manteniu un bull a foc lent. Mescleu la clara d'ou (només trencada, sense muntar) amb la juliana de porro i aboqueu-ho al brou que teniu bullint a foc lent. Heu de deixar que la mescla de clara i porro atrapi les impureses que hi ha al brou. Un cop la clara pugi a la superfície amb les impureses, retireu-la del caldo amb molta cura i aconseguireu un consomé brillant i saborós. Salpebreu-ho.
  5. Per als ous a baixa temperatura: coeu els ous sencers amb la closca al forn, al vapor o a la Thermomix al vapor, o submergits amb aigua, qualsevol tècnica que permeti controlar la temperatura a 65 ºC, 1 h.
  6. Talleu làmines fines de tòfona i piqueu-les per fer-ne juliana de tòfona.
  7. Peleu els ous amb molta delicadesa i poseu-los al bol de presentació. Aboqueu-hi el consomé ben calent.
  8. Afegiu-hi per sobre la juliana de tòfona i serviu-ho immediatament.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada CUINA 260

QUINA SAMFAINA! LA FÓRMULA PERFECTA

  • Tot el que cal saber per estar al dia
  • Vicky Sevilla

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto