Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Talleu una carcassa d’ànec a trossos, renteu-la bé i sofregiu-la amb un fil d’oli i una ceba a la juliana, en una olla, que agafi un bonic color fosc i daurat. Salpebreu-ho i afegiu-hi l'aigua. 
  2. Feu que arrenqui el bull, escumeu les bromeres de la superfície, tapeu l'olla i deixeu-ho coure a foc molt lent 1 h. 
  3. Coleu el brou obtingut i reserveu-lo a la nevera perquè el greix se solidifiqui a la superfície, per poder-lo retirar amb l'ajuda d'una cullera.
  4. Torneu a posar el brou a bullir i manteniu un bull a foc lent. Mescleu la clara d'ou (només trencada, sense muntar) amb la juliana de porro i aboqueu-ho al brou que teniu bullint a foc lent. Heu de deixar que la mescla de clara i porro atrapi les impureses que hi ha al brou. Un cop la clara pugi a la superfície amb les impureses, retireu-la del caldo amb molta cura i aconseguireu un consomé brillant i saborós. Salpebreu-ho.
  5. Per als ous a baixa temperatura: coeu els ous sencers amb la closca al forn, al vapor o a la Thermomix al vapor, o submergits amb aigua, qualsevol tècnica que permeti controlar la temperatura a 65 ºC, 1 h.
  6. Talleu làmines fines de tòfona i piqueu-les per fer-ne juliana de tòfona.
  7. Peleu els ous amb molta delicadesa i poseu-los al bol de presentació. Aboqueu-hi el consomé ben calent.
  8. Afegiu-hi per sobre la juliana de tòfona i serviu-ho immediatament.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: