Preparació
- Per al fons de carn i cigrons: remulleu els cigrons en aigua freda 8-12 h.
- Netegeu les verdures, peleu-les i talleu-les a trossos mitjans. Reserveu una ceba picada per als cigrons.
- Talleu la carn a trossos no gaire petits i partiu el genoll per la meitat.
- Poseu una olla alta a foc fort amb oli i aneu ofegant-hi la carn i el genoll fins que agafin un color ben daurat-torrat.
- Afegiu-hi les verdures, menys el tomàquet, perquè agafin color. Quan ja estiguin daurades, afegiu-hi el tomàquet trossejat; deixeu-ho coure remenant-ho bé 5-8 min. Afegiu-hi la farigola i el llorer.
- Desglaceu-ho amb el vi i deixeu-ho reduir, perquè s’evapori l’alcohol.
- Mulleu-ho amb l’aigua i porteu-ho a ebullició amb l’olla tapada. Quan comenci a bullir, destapeu-ho i aneu escumant-ho per treure’n les impureses. Deixeu-ho bullir 2-3 h, a foc mitjà-fort.
- Passeu-ho per un colador fi. Reserveuho. La carn es pot guardar per fer altres plats, com croquetes o canelons.
- En una olla alta, ofegueu la ceba que teniu reservada, pelada i picada.
- Afegiu-hi els cigrons i ofegueu-ho bé, uns 4-5 min, salpebreu-ho, mulleu-ho amb el brou de carn i deixeu-ho coure amb l’olla tapada, a foc fort, 40 min. Remeneu-ho.
- Quan els cigrons estiguin al punt, retireu-ho del foc, coleu-ho i reserveu-ho.
- Per a la crema: netegeu els bolets, per separat, amb un drap i aigua (assequeu-los bé). Piqueu-los i reserveu-ne uns quants.
- Talleu el foie a trossos.
- Peleu les cebes i l’all i piqueu-los a la brunesa. Reserveu-ho.
- Poseu una cassola amb oli a foc fort i aneu ofegant-hi la ceba fins que agafi color daurat. Afegiu-hi l’all i remeneu-ho uns 2 min. Afegiu-hi els bolets picats.
- Salteu-ho bé, deixeu que els bolets deixin anar tota l’aigua i afegiu-hi el foie. Salteu-ho 2 min i mulleu-ho amb el brou de carn i uns quants cigrons.
- Deixeu-ho coure 5-8 min. Tritureu-ho bé i passeu-ho per un colador fi.
- Salteu uns bolets amb cigrons.
- En un plat fondo, poseu els cigrons i els bolets al mig. A part, en una gerra, serviu la crema de bolets ben calenta.