Troba la teva recepta

Preparació

  1. Peleu els alls, traieu-ne la llavor i poseu-ne un a escalfar a foc molt lent, amb el bitxo, el pebre, la farigola, el romaní i el llorer, dins l’oli. Abans que l’oli arrenqui el bull, retireu-lo del foc i deixeu que els ingredients hi infusionin. En fred, coleu-ho.
  2. En una mica d’oli a foc lent, fregiu l’altre all. Escorreu-lo quan estigui daurat i tou. Fregiu el julivert en el mateix oli. Escorreu-lo i reserveu-lo.
  3. Desespineu i peleu el bacallà i confiteu-lo amb l’oli anterior tebi, en un cassó, a foc molt lent.
  4. Retireu-lo del foc. Abans que s’arribi a refredar, tritureu-lo, amb un túrmix, amb l’all i el julivert. Podeu afegir-hi una mica de llet. Reserveu-ho.
  5. Peleu i talleu la ceba fina. Ofegueu-la a foc molt lent, en una cassola, amb la mantega i un rajolí de l’oli de confitar el bacallà. Quan estigui transparent, afegiu-hi la farina i mescleu-la bé. Deixeu-la coure a foc molt lent, tot remenant-ho.
  6. En un cassó a part, escalfeu la llet que us hagi sobrat de triturar el bacallà.
  7. Passats uns 10 min, aboqueu la llet calenta i el bacallà triturat dins de la cassola, amb la farina. Remeneu-ho. Coeu-ho a foc lent, tot remenant-ho. Salpebreu-ho i afegiu-hi nou moscada.
  8. Quan la massa comenci a deixar-se anar de la cassola, traieu-la del foc. Esteneu-la en una plata amb mantega i cobriu-la amb paper film. Deixeu-la refredar a la nevera 2 h, com a mínim.
  9. Feu boletes de la massa de la mida d’una nou, i passeu-les per farina i ou batut. Arrebosseu-les amb farina de galeta. Premeu-les amb la mà contra el marbre mentre les feu anar d’un costat cap a l’altre, perquè agafin la forma.
  10. Al moment de servir-les, fregiu-les en oli abundant. Deixeu-les daurar i escorreu-les.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

23 nov

Subhasta solidària del Trepat

L’Associació Festa del Trepat i la Plataforma Riuada Solidària han organitzat una subhasta d'art...

23 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto