Troba la teva recepta

El dashi és el brou entès a la japonesa, net i transparent però carregat de sabor. S’elabora majoritàriament a partir de l’alga kombu, però també de peix sec o de bolets. 

  • Un bon dashi consisteix a remullar i escalfar progressivament els ingredients (aigua, alga i bonítol) fins al punt de fer-los bullir per capturar-ne la puresa del gust. El sabor umami —el cinquè, i el menys conegut— s’hi percep amb molta delicadesa. Això és perquè l’alga kombu conté glutamat monosòdic, un potenciador del gust que harmonitza la complexitat que el miso, la soja o els bolets poden aportar al dashi.

  • És una alternativa a un brou vegetal o un brou mariner. Pot ser la base d’altres brous, perquè potencia el gust dels productes que s’hi afegeixen, i es pot fer servir en plats sucosos-caldosos i en marinades com ara vinagretes i escabetxos. Es interessantíssim el plat 'chawanmushi', un dashi mesclat amb ou, com una crema a la royale finíssima.

  • La grandesa d’un brou tan subtil i elegant rau en la frescor de gaudir-lo acabat de fer. Es podria congelar, però perdria fragàncies gastronòmiques pel procés de congelació. Si no voleu fer-ne a casa, se’n pot comprar de preparat, en pols instantani.

Preparació

  1. Feu uns talls al voltant de l’alga kombu, com un serrell, i poseu-la en remull, amb l’aigua mesurada, 8 h.
  2. Poseu l’alga amb l’aigua en una olla i escalfeu-ho fins que comenci a arrencar el bull (no ha de bullir). Retireu l’alga i tireu-hi el katsuobushi; com que és tan fi, quedarà a la superfície. Deixeu que arrenqui el bull i aparteu l’olla del foc.
  3. Tan bon punt el katsuobushi s’hagi enfonsat al fons de l’olla, coleu el brou i ja el teniu llest per servir-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

24 feb

18a Xatonada Popular de Cubelles

A les comarques del Garraf i de l'Alt i Baix Penedès el xató és un plat que no pot faltar, i la...

24 feb

Enotast. Brunch amb vins de Can Roda

Després d'estrenar la Temporada 2019, l'Enotast torna amb una nova edició. L'encarregada de conduir aquesta...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto