Troba la teva recepta

El dashi és el brou entès a la japonesa, net i transparent però carregat de sabor. S’elabora majoritàriament a partir de l’alga kombu, però també de peix sec o de bolets. 

  • Un bon dashi consisteix a remullar i escalfar progressivament els ingredients (aigua, alga i bonítol) fins al punt de fer-los bullir per capturar-ne la puresa del gust. El sabor umami —el cinquè, i el menys conegut— s’hi percep amb molta delicadesa. Això és perquè l’alga kombu conté glutamat monosòdic, un potenciador del gust que harmonitza la complexitat que el miso, la soja o els bolets poden aportar al dashi.

  • És una alternativa a un brou vegetal o un brou mariner. Pot ser la base d’altres brous, perquè potencia el gust dels productes que s’hi afegeixen, i es pot fer servir en plats sucosos-caldosos i en marinades com ara vinagretes i escabetxos. Es interessantíssim el plat 'chawanmushi', un dashi mesclat amb ou, com una crema a la royale finíssima.

  • La grandesa d’un brou tan subtil i elegant rau en la frescor de gaudir-lo acabat de fer. Es podria congelar, però perdria fragàncies gastronòmiques pel procés de congelació. Si no voleu fer-ne a casa, se’n pot comprar de preparat, en pols instantani.

Preparació

  1. Feu uns talls al voltant de l’alga kombu, com un serrell, i poseu-la en remull, amb l’aigua mesurada, 8 h.
  2. Poseu l’alga amb l’aigua en una olla i escalfeu-ho fins que comenci a arrencar el bull (no ha de bullir). Retireu l’alga i tireu-hi el katsuobushi; com que és tan fi, quedarà a la superfície. Deixeu que arrenqui el bull i aparteu l’olla del foc.
  3. Tan bon punt el katsuobushi s’hagi enfonsat al fons de l’olla, coleu el brou i ja el teniu llest per servir-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jun

(R)Evolució a la cuina: la revolució del pa

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai - 21 jun

Jornades del Llagostí d'Alcanar 2019

Valorat i conegut arreu, durant un mes, el llagostí de l'Ebre serà el protagonista de les taules dels...

22 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

22-23 jun

Beach Market a l'hostal Empúries

L'Hostal Empúries celebra, per primera vegada, una edició de mercat a primera línia de mar, amb...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto