Preparació
- Per als embolcalls de pinya: bulliu l’aigua i el sucre durant 30 s, i deixeu-ho refredar. Peleu la pinya i traieu-li el cor. Talleu bastons de 6 cm de llarg per 0,5 de gruix. Per un altre costat, talleu les làmines fines i deixeu-ho macerar tot dins l’almívar com a mínim 2 h.
- Poseu una làmina plana i a sobre 4 bastonets, i tanqueu la làmina per tal que quedi un embolcall.
- Per al granissat de litxis: tritureu els litxis pelats i nets, passeu-ho per un colador fi i afegiu-hi el xerès. Guardeu-ho al congelador.
- Per a la sopa de poma verda: talleu les pomes verdes, traieu-ne el cor i submergiu-les en aigua i unes fulles de julivert. Passeu-ho per la liquadora, traieu-ne l’escuma, coleu-ho i afegiu-hi el vinagre i el sucre. Reserveu-ho a la nevera.
- Muntatge: col·loqueu els litxis tallats i la pinya com a base del plat, disposeu el granissat a sobre de la pinya (el granissat l’heu de fer raspant amb una forquilla la base congelada) i acabeu-ho amb la sopa de poma verda.