Preparació
- Salpebreu el gall convenientment tallat i poseu-lo en una safata ben untada d'oli.
- Regueu-ho amb la copa de vi cabernet i poseu-hi verdures trossejades, la farigola i llorer.
- Poseu-ho a coure al forn a 180 ºC, 1 h, i gireu-ho a mitja cocció.
- Mentrestant, salteu a la paella els bolets nets amb l'all trinxat.
- Retireu el gall, traieu el llorer i la farigola i passeu la resta pel colador xinès.
- Disposeu el gall i els bolets en una safata, i regueu-ho amb la salsa 15 min més per homogeneïtzar el conjunt.
- Per fer els moniatos: poseu els moniatos al forn sencers i amb pell durant una 1 h, a 200 ºC (aneu-ho punxant amb una forquilla o similar per comprovar que estiguin tovets).
- Quan estiguin ben tous, traieu-los del forn i retireu-ne la pell.
- Seguidament passeu-los pel passapuré, i poseu-hi una mica d'oli d'oliva i un toc de mel d'auró.
- Quan el puré de moniato sigui homogeni, afegiu-hi un grapadet de panses i barregeu-ho bé.
- Per a la quenelle: agafeu dues culleres soperes i agafeu una cullerada generosa de puré (aneu passant el puré d'una cullera a l'altra fins que agafi forma de quenelle).
- Un cop fetes les quenelles de moniato, poseu-hi per sobre uns quants pinyons i el formatge parmesà ratllat (gratineu-ho una mica al forn abans de servir-ho).