Preparació
- Per al garrí: trossegeu el garrí i cobriu-lo amb una barreja de sal, sucre i pebre vermell.
- Deixeu-lo marinar 30 min.
- Renteu el garrí sota un raig d’aigua freda i poseu-lo en una safata de forn, amb una mica de sal i pebre, un rajolí d’oli d’oliva i el vi blanc.
- Coeu-lo a 160 ºC, 4 h, girant-lo de tant en tant. Afegiu-hi aigua durant la cocció, perquè no s’assequi.
- Quan el garrí estigui tendre, apugeu el forn a 190 ºC, 20 min, perquè la pell quedi ben cruixent.
- Per al timbal: talleu la patata i l’api a rodanxes fines i, en un motlle de púding petit amb una mica de mantega, formeu una lasanya amb tots dos ingredients,.
- Salpebreu cada capa de la lasanya i, al final, afegiu-hi la nata líquida. Cobriu-ho amb paper d’alumini.
- Coeu la lasanya al forn, 30 min, a 180 ºC, fins que quedi tendra, comproveu-ne la cocció punxant-la .
- Serviu el garrí acompanyat del timbal de patata.
CONSELL
Si no teniu prou temps perquè el garrí es faci a foc lent, el podeu coure a 190 ºC, 1 h 30 min - 1 h 45 min, i servir-lo directament quan la pell estigui cruixent i la carn ben cuita.