Troba la teva recepta

Divendres vam anar al taller de cuina amb en Pep Nogué a l’Espai Consum del Bonpreu, dedicat a la Cuina Volcànica de la Garrotxa. En Pep és un apassionat d’aquesta cuina i va encomanar al públic l’entusiasme per la gastronomia que busca recuperar aquests productes de proximitat. A partir d’ara, en lloc de fer polenta italiana, tothom a cuinar farro, eh?

L’origen d’aquesta recepta cal buscar-lo en el 'bullon', una versió senzilla de la 'zabaione' italiana, crema sabaiona, que feien antigament a la Garrotxa. Aquesta crema, amb els rovells ben muntats i escumosos, queda finíssima i molt esponjosa. Repartida sobre els maduixots i gratinada al punt, resulten unes postres tèbies sensacionals. Només té una pega: són unes postres que cal fer al moment, és d’aquelles receptes (com el suflé) on cal fer esperar els convidats. Però si les feu un diumenge per dinar, amb temps per fer sobretaula, us garanteixo que teniu l’èxit assegurat!

Preparació

  1. Renteu els maduixots i talleu-los a trossos. Poseu-los en plats sopers de servir.
  2. Poseu els rovells en un bol al bany maria juntament amb el sucre i 50 g de vi ranci. Munteu-los amb unes varetes fins que doblin el volum.
  3. Poseu una bola de gelat damunt dels maduixots (opcional).
  4. Incorporeu-hi la resta de vi ranci i repartiu la crema sabaiona damunt dels maduixots. Gratineu-ho al forn i serviu-ho immediatament.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct

Tast de vins i recital de poesia

El restaurant Robert de Nola, a Caldes de Montbui, organitza un tast de vins acompanyat de productes de proximitat...

20 oct

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

29 set - 20 oct

Oktoberfest 2018

Entre el 29 de setembre i el 20 d'octubre, Calella s'omplirà de música, diversió i una oferta gastronòmica...

20 oct

Enotast. Preparem la Castanyada

Passa un matí de dissabte diferent aprenent a apreciar els productes amb DO d’Alella. Els adults podran...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto