Troba la teva recepta

Divendres vam anar al taller de cuina amb en Pep Nogué a l’Espai Consum del Bonpreu, dedicat a la Cuina Volcànica de la Garrotxa. En Pep és un apassionat d’aquesta cuina i va encomanar al públic l’entusiasme per la gastronomia que busca recuperar aquests productes de proximitat. A partir d’ara, en lloc de fer polenta italiana, tothom a cuinar farro, eh?

L’origen d’aquesta recepta cal buscar-lo en el 'bullon', una versió senzilla de la 'zabaione' italiana, crema sabaiona, que feien antigament a la Garrotxa. Aquesta crema, amb els rovells ben muntats i escumosos, queda finíssima i molt esponjosa. Repartida sobre els maduixots i gratinada al punt, resulten unes postres tèbies sensacionals. Només té una pega: són unes postres que cal fer al moment, és d’aquelles receptes (com el suflé) on cal fer esperar els convidats. Però si les feu un diumenge per dinar, amb temps per fer sobretaula, us garanteixo que teniu l’èxit assegurat!

Preparació

  1. Renteu els maduixots i talleu-los a trossos. Poseu-los en plats sopers de servir.
  2. Poseu els rovells en un bol al bany maria juntament amb el sucre i 50 g de vi ranci. Munteu-los amb unes varetes fins que doblin el volum.
  3. Poseu una bola de gelat damunt dels maduixots (opcional).
  4. Incorporeu-hi la resta de vi ranci i repartiu la crema sabaiona damunt dels maduixots. Gratineu-ho al forn i serviu-ho immediatament.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

24 feb

Enotast. Brunch amb vins de Can Roda

Després d'estrenar la Temporada 2019, l'Enotast torna amb una nova edició. L'encarregada de conduir aquesta...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

23-24 feb

Fira de la Mel 2019

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto