Troba la teva recepta

Preparació

  1. La vigília: en una cassola fonda, poseu un bon raig d'oli i enrossiu-hi el tall de carn, ben salpebrat per totes les cares.
  2. Afegiu-hi els vegetals i el llorer i continueu el sofregit fins a enrossir-los; saleu-ho.
  3. Afegiu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir.
  4. Afegiu-hi l'aigua ben calenta, feu que arrenqui el bull, abaixeu el foc i deixeu-ho coure a foc molt lent, i tapat, 2 h.
  5. Aparteu la cassola del foc, refredeu-ho i reserveu la carn freda a la nevera amb el brou de la cocció, colat i sense les verdures.
  6. L'endemà, retireu el tall del brou, assequeu-lo, feu-lo a talls i reserveu-los.
  7. Poseu el brou en un cassó ample i, a foc mitjà, reduïu-lo fins a la meitat del volum.
  8. En un cassó ample, poseu el vinagre i el sucre, i a foc lent, coeu-ho fins aconseguir una solució fosca, com un caramel; pareu atenció que no es cremi. Afegiu-hi 500 g de brou reduït i continueu la cocció a foc lent, fins a una densitat de semiglacejat, afineu-ne el punt de sal i pebre i reserveu-ho.
  9. Esteneu els talls de carn cuita sobre una safata folrada amb paper sulfurat, salpebreu-los, amaniu-los amb un fil d'oli i escalfeu-los al forn a 190 ºC, 5 min.
  10. Serviu-los calents i napats amb la salsa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 jun

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

28 jun

Subhasta cantada de peix al Masnou

La subhasta cantada de peix és un dels sistemes de comercialització més antics. Els pescadors de...

29 jun

VI Eclipsi de Garnatxa Blanca

La Denominació d'Origen Terra Alta proposa donar la benvinguda a l'estiu amb una experiència gastronòmica...

29 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto