Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. La vigília: en una cassola fonda, poseu un bon raig d'oli i enrossiu-hi el tall de carn, ben salpebrat per totes les cares.
  2. Afegiu-hi els vegetals i el llorer i continueu el sofregit fins a enrossir-los; saleu-ho.
  3. Afegiu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir.
  4. Afegiu-hi l'aigua ben calenta, feu que arrenqui el bull, abaixeu el foc i deixeu-ho coure a foc molt lent, i tapat, 2 h.
  5. Aparteu la cassola del foc, refredeu-ho i reserveu la carn freda a la nevera amb el brou de la cocció, colat i sense les verdures.
  6. L'endemà, retireu el tall del brou, assequeu-lo, feu-lo a talls i reserveu-los.
  7. Poseu el brou en un cassó ample i, a foc mitjà, reduïu-lo fins a la meitat del volum.
  8. En un cassó ample, poseu el vinagre i el sucre, i a foc lent, coeu-ho fins aconseguir una solució fosca, com un caramel; pareu atenció que no es cremi. Afegiu-hi 500 g de brou reduït i continueu la cocció a foc lent, fins a una densitat de semiglacejat, afineu-ne el punt de sal i pebre i reserveu-ho.
  9. Esteneu els talls de carn cuita sobre una safata folrada amb paper sulfurat, salpebreu-los, amaniu-los amb un fil d'oli i escalfeu-los al forn a 190 ºC, 5 min.
  10. Serviu-los calents i napats amb la salsa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

04 abr

5a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Voleu conèixer les possibilitats culinàries que ofereixen aquelles plantes que comunament s'anomenen...

05-06 abr

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

05 mar - 13 abr

11es Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat

Voleu disfrutar d'una oferta gastronòmica de proximitat? Les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i...

05 mar - 13 abr

11es Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat

Voleu disfrutar d'una oferta gastronòmica de proximitat? Les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i...

Portada 238

ENROTLLA'T! RECEPTES RECARGOLADES, PERÒ FÀCILS

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Jérôme Quilbeuf i Rie Yasui

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto