Preparació
- Per a la pilota: esmicoleu la botifarra sense la pell. Remulleu el pa amb la llet i escorreu-lo. Piqueu l’all i el julivert i barregeu-ho amb la botifarra, la molla de pa i l’ou. Poseu-ho en cilindres i coeu-ho al vapor durant 20 min. Deixeu-ho refredar i desemmotlleu-ho.
- Peleu les nyàmeres i bulliu-les amb aigua i sal. Escorreu-ho i tritureu-ho incorporant-hi quatre cullerades d’oli, que quedi un puré més fi.
- Muntatge: saleu el llobarro i coeu-lo en una paella sense oli pel costat de la pell. Quan porti 1 min, afegiu-hi l’oli. Deixeu-lo 1 min més i gireu-lo, deixeu-lo encara 1 min més, i si cal, acabeu-ho de coure al forn. En una altra paella, poseu-hi un raig d’oli i marqueu la pilota pels dos costats. En un plat col·loqueu la pilota juntament amb la crema de nyàmera i, al costat, el llobarro.