Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Obriu el llom. Això requereix una mica de traça i fer anar un ganivet esmolat, així que aquest pas l’ha de fer un adult. Poseu el filet de llom davant nostre, en sentit vertical, sobre una fusta de tallar. La idea és convertir-lo en una peça de carn plana i farcir-la. Amb un ganivet ben esmolat, feu-hiun tall de dreta a esquerra, sense arribar a tallar-lo del tot, de manera que a la part superior quedi una làmina fina. Traieu el ganivet i obriu aquesta làmina com si fos un llibre. Al mig del llom, feu un altre tall per obrir una làmina d’esquerra a dreta. D’aquesta manera, quedarà el llom pla, amb una mena de cos central i unes ales. Salpebreu-lo.
  2. Peleu i talleu les pomes a làmines o a dauets. Poseu-les al centre del llom.
  3. Afegiu-hi els pinyons i, si voleu, una mica de farigola fresca.
  4. Tanqueu el llom i el lliguem amb fil de cuina, perquè no s’escapi el farcit.
  5. Renteu i talleu les patates a làmines, sense pelar-les.
  6. En una safata de forn, poseu les patates. A sobre, poseu-hi el llom.
  7. Agafeu un tros de llard de porc, sense desfer, i fregueu-lo per sobre del llom. També podeu posar, simplement, trossets de llard de porc per sobre del llom. Eenforneu-ho, a 180 ºC, 30 min.
  8. Demaneu ajuda a un adult per treure el llom del forn i per retirar-ne el fil.
  9. Només queda tallar-lo i ja el podeu servir.

El consell

  • Aquesta recepta de llom farcit és genial, perquè podeu fer-la servir com a base i modificar els ingredients afegint-hi els que més us agradin. Per exemple, podeu posar-hi trossets de pernil salat, de bacó o de salsitxa, bolets, prunes, formatge...
  • Aquest llom és ideal per servir un dia que tingueu convidats a casa. Si sou molts, podeu aprofitar per farcir un parell o tres de filets de llom amb ingredients diferents.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

19 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto