Preparació
- Netegeu la papada i deixeu-la macerar durant 1 h en una barreja de 1/2 kg de sucre, 1 kg de sal i 250 g de pebre vermell. Transcorregut aquest temps, introduïu la papada en una bossa al buit amb la mantega i els 100 ml de brou de vedella.
- Enforneu-ho al vapor durant 4 h a 82 ºC amb el 100% d’humitat. Traieu-ho del forn i introduïu-ho en una galleda amb gel per refredar-ho ràpidament.
- Per confitar la papada, poseu-la en oli calent i deixeu-la a foc lent durant 1 h.
- Mentre es cou la papada, reduïu el brou de vedella restant fins que obtingueu una salsa densa, neta i brillant.
- A l’hora de servir-la, salteu els rossinyols nets en una paella amb un raig d’oli. Marqueu les vieires i el pop en una paella amb un raig d’oli i un polsim de sal, fins que comencin a daurar-se. Serviu la pota del pop, talleu la papada a quadrats i la marqueu en una paella calenta, la tombeu per cada costat fins que quedi cruixent. Serviu-la sobre el pop i acompanyeu-la amb les vieires i els rossinyols saltats. Salseu-ho amb el brou de vedella reduït i serviu-ho.