Preparació
- Escalfeu el forn a 210 ºC, netegeu els moniatos, emboliqueu-los amb paper d’alumini i coeu-los 1 h 30 min. Deixeu-los refredar fins que arribin a temperatura ambient. Com més freds estiguin, més fàcil serà manipular-los.
- Talleu-los per la meitat i feu-hi un forat amb una cullereta, sense arribar a la pela i procurant que no es trenquin. Reserveu la polpa que heu tret en un bol.
- Separeu la tripa de la botifarra i talleu-la a rodanxes no gaire gruixudes. Peleu la poma i talleu-la a cubs petits; reserveu-los en un recipient amb aigua i un raig de llimona, perquè no s’oxidin.
- Escalfeu una paella antiadherent a foc baix i poseu-hi la carn de la botifarra. Quan hagi canviat de textura i s’hagi desfet el greix, retireu-la del foc i poseu-hi els cubs de poma escorreguts i les nous, una mica esmicolades amb les mans. Barregeu-ho tot i afegiu-hi la polpa reservada. Mescleu-ho bé.
- Farciu els moniatos i poseu-los en una safata del forn amb un full de paper antiadherent. Cobriu-los amb formatge ratllat i gratineu-ho a 180 ºC, 10 min.