Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Peleu i piqueu la ceba, i sofregiu-la en una cassola gran, a foc lent, amb un bon raig d’oli, uns 10 min.
  2. Afegiu-hi la carn picada i coeu-ho 10 min més.
  3. Poseu-hi els tomàquets ratllats, els alls picats, una mica de sal i una mica de pebre. Tot plegat ha de coure 1 h, a poc a poc, perquè els tomàquets es vagin confitant.
  4. Renteu les albergínies, talleu-les a rodanxes i poseu-les en un escorredor. Saleu-les i deixeu-les suar 30 min, que vagin deixant anar l’aigua i l’amargor.
  5. Peleu i talleu les patates a làmines i escalfeu-les, a foc lent, amb una bona quantitat d’oli, fins que quedin ben cuites (ho sabreu perquè seran toves). Reserveu-ho.
  6. Aprofiteu l’oli per coure-hi les albergínies, a foc mitjà. Quan hagin canviat de color, ja estaran a punt. Reserveu-les.
  7. Per a la beixamel: enrossiu la farina i la mantega i aboqueu-hi la llet calenta. Remeneu-ho constantment fins que prengui la textura que us interessa, en aquest cas, bastant espessa. Saleu-ho.
  8. Unteu una safata de forn amb mantega. Cobriu-nr la base amb una capa de patates. A sobre, aneu posant-hi capes d’albergínia i carn picada. Al final, poseu-hi una bona capa de beixamel.
  9. Acabeu-ho tot amb formatge ratllat, enforneu-ho a 180 ºC, 15 min, i ja teniu la mussaca a punt.

El consell

  • Com que és un plat que porta força feina, feu-ne una bona quantitat: el primer dia ho mengeu com a mussaca i l’endemà com a salsa bolonyesa, acompanyant uns espaguetis. O en feu una lasanya!
  • La mussaca és un plat típic grec. La preparació dóna força feina, però queda boníssima i és perfecta per servir com a plat únic. Si voleu, la podeu preparar un dia que tingueu una bona estona per cuinar i, quan la tingueu feta, sense coure-la al forn, la congeleu. El dia que us la vulgueu menjar, només l’haureu de descongelar i enfornar.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01 gen - 01 abr

Campanya cuina de la caça i de la tòfona 2020

Us animeu a tastar els plats relacionats amb la caça i la tòfona del Berguedà? La comarca promociona...

01 mar - 01 abr

Jornades gastronòmiques Vedella Vermella Menorquina 2020

L’illa de Menorca té una oferta gastronòmica de primera categoria, amb productes autòctons...

01 mar - 01 abr

Campanya gastronòmica del bacallà 2020

Tot el març, Sant Feliu de Guíxols celebra una nova edició de la Campanya Gastronòmica del...

04 abr

5a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Voleu conèixer les possibilitats culinàries que ofereixen aquelles plantes que comunament s'anomenen...

Portada 238

ENROTLLA'T! RECEPTES RECARGOLADES, PERÒ FÀCILS

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Jérôme Quilbeuf i Rie Yasui

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto