Troba la teva recepta

Preparació

Preparació

  1. Peleu i piqueu la ceba, i sofregiu-la en una cassola gran, a foc lent, amb un bon raig d’oli, uns 10 min.
  2. Afegiu-hi la carn picada i coeu-ho 10 min més.
  3. Poseu-hi els tomàquets ratllats, els alls picats, una mica de sal i una mica de pebre. Tot plegat ha de coure 1 h, a poc a poc, perquè els tomàquets es vagin confitant.
  4. Renteu les albergínies, talleu-les a rodanxes i poseu-les en un escorredor. Saleu-les i deixeu-les suar 30 min, que vagin deixant anar l’aigua i l’amargor.
  5. Peleu i talleu les patates a làmines i escalfeu-les, a foc lent, amb una bona quantitat d’oli, fins que quedin ben cuites (ho sabreu perquè seran toves). Reserveu-ho.
  6. Aprofiteu l’oli per coure-hi les albergínies, a foc mitjà. Quan hagin canviat de color, ja estaran a punt. Reserveu-les.
  7. Per a la beixamel: enrossiu la farina i la mantega i aboqueu-hi la llet calenta. Remeneu-ho constantment fins que prengui la textura que us interessa, en aquest cas, bastant espessa. Saleu-ho.
  8. Unteu una safata de forn amb mantega. Cobriu-nr la base amb una capa de patates. A sobre, aneu posant-hi capes d’albergínia i carn picada. Al final, poseu-hi una bona capa de beixamel.
  9. Acabeu-ho tot amb formatge ratllat, enforneu-ho a 180 ºC, 15 min, i ja teniu la mussaca a punt.

El consell

  • Com que és un plat que porta força feina, feu-ne una bona quantitat: el primer dia ho mengeu com a mussaca i l’endemà com a salsa bolonyesa, acompanyant uns espaguetis. O en feu una lasanya!
  • La mussaca és un plat típic grec. La preparació dóna força feina, però queda boníssima i és perfecta per servir com a plat únic. Si voleu, la podeu preparar un dia que tingueu una bona estona per cuinar i, quan la tingueu feta, sense coure-la al forn, la congeleu. El dia que us la vulgueu menjar, només l’haureu de descongelar i enfornar.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 oct

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

18 oct

Jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina'

Pomes farcides de carn, amb botifarra dolça, amb confit de pinya o amanida de formatge fresc, entre d'altres. Tornen...

18 oct

III Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l'Arròs de Tardor

Com ja es tradició, el poble tarragoní de Mont-roig del Camp i Miami Platja celebra unes jornades dedicades...

18 oct

'Cosa/Cos' de Les Impuxibles

A través d'un poemari en viu, una selecció personal de poemes de dones, es visibilitza el procés...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto