Preparació
Preparació
- Separeu les fulles de julivert dels troncs i piqueu-les ben menudes.
- Traieu la pell de les salsitxes i aixafeu-les en un recipient amb una forquilla.
- Barregeu la carn de les salsitxes amb el julivert picat i pasteu-ho bé.
- Amb l’ajuda d’un adult, bulliu els ous de guatlla, 5 min. Refresqueu-los i peleu-los. Us serà molt més fàcil si ho feu sota el raig d’aigua de l’aixeta.
- Emboliqueu cadascun dels ous amb carn picada.
- Arrebosseu-los amb farina, espolseu-los bé, submergiu-los en ou batut i arrebosseu-los amb pa ratllat. Demaneu ajuda per fregir-los en oli abundant.
- Un cop fregits, poseu-los sobre paper absorbent.
- Serviu els ous a l’escocesa acompanyats d’una bona amanida d’enciam, tomàquet i pastanaga.
El consell
- Si no teniu ous de guatlla, podeu fer perfectament la recepta amb ous de gallina. Només haureu de tenir en compte que, a l’hora de coure’ls, els haureu de deixar 10 min, en comptes de 5.
- Aquests ous escocesos també queden molt bé si, en comptes de fregir-los, els feu al forn. Només haureu de d’enfornar-los, a 200 ºC, 30 min.
- Si ho preferiu, podeu substituir les salsitxes per la mateixa quantitat de carn picada de vedella o de porc i vedella.