Troba la teva recepta

Preparació

  1. Traieu la tija dels espinacs i escaldeu-los en aigua bullent. Refredeu-los en aigua i gel, tritureu-los i coleu-los, i reserveu el puré.
  2. Formeu un volcà amb la farina i introduïu-hi els ous al centre, una mica de sal i un rajolí d’oli d’oliva, i pasteu-ho incorporant a poc a poc la farina als ous fins que obtingueu una massa llisa i homogènia. Afegiu-hi el puré d’espinacs. Deixeu-ho reposar a la nevera 1 h.
  3. Estireu la massa unes quantes vegades amb l’ajuda de la màquina per estirar pasta i talleu-la en tallarines d’1,5 cm d’amplada. Empolseu la pasta amb farina i reserveu-la a la nevera.
  4. En una paella reduïu a foc lent la nata líquida fins que s’espesseixi, i afegiu-hi 100 g de parmesà ratllat. Barregeu-ho, apagueu el foc i reserveu-ho.
  5. En una plàtera del forn, i sobre un paper antiadherent, empolseu el parmesà, enforneu-ho 7 min a 180 ºC fins que comenci a rossejar-se, traieu-ho del forn i deixeu-ho reposar sobre paper absorbent.
  6. Bulliu la pasta en 1 l d’aigua, un rajolí d’oli i un polsim de sal, 2 min.
  7. En el moment de servir-ho, incorporeu la pasta a la salsa i escalfeu-ho 2 min. Afegiu-hi unes tires de pernil i el cruixent de parmesà. Serviu-ho i acompanyeu-ho amb un parell de gambes vermelles marcades a l’instant amb un rajolí d’oli d’oliva i una mica de sal grossa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto