Torna Receptes by Cuina carregat de receptes i idees per a tots els gustos i butxaques. Amanides temptadores, receptes que mereixen un premi, plats viatgers i set menús de primavera, entre molts altres. En portada hi trobareu, precisament, aquest pastís espiral d'hortalisses. Una recepta tradicional que encara triomfa per la presentació i el sabor.
Preparació
- Escalfeu el forn a 180 ºC.
- Poseu la massa en un motlle per a quiche (al fons del motlle, podeu posar paper d’enfornar perquè la massa no s’enganxi), punxeu-la amb una forquilla i coeu-la al forn fins que agafi un color daurat. Retireu-la i reserveu-la.
- Tritureu el pesto amb els tomàquets secs i reserveu-ho.
- Renteu i talleu les hortalisses a làmines molt fines amb una mandolina o un pelador de verdures.
- Poseu oli d’oliva, sal i pebre en un bol i mescleu-ho.
- Poseu el pesto de tomàquet sobre la massa.
- Enrotlleu tres tires d’hortalisses (per exemple, pebrot vermell, carbassó i pastanaga, i poseu-les al centre de la massa. Tot seguit, aneu formant l’espiral amb més tires, alternant-les perquè us quedin capes de diferents colors.
- Quan acabeu de posar totes les tires, pinteu la superfície del pastís amb oli i coeu-lo al forn 20 min més, fins que quedi daurat.
- Retireu el pastís del forn i deixeu-lo temperar abans de tallar-lo i servir-lo.