Preparació
Preparació
- Talleu la sípia a tires fines.
- En una cassola amb un raig d’oli, a foc fort, enrossiu les tires de sípia, només un momentet, perquè agafin color. Retireu-les i reserveu-les.
- A la mateixa cassola, poseu-hi les cloïsses. Tapeu-les i coeu-les, a foc mitjà, fins que s’obrin (només caldran uns 3 min). Reserveu-les i guardeu-ne el brou.
- A la mateixa cassola, amb una mica més d’oli, sofregiu la ceba picada amb el gra d’all, també picat, a foc lent, uns 10 min.
- Afegiu-hi els tomàquets ratllats i deixeu-ho coure a foc lent uns 10 min més.
- Poseu-hi les patates, pelades i esqueixades. Remeneu-ho una mica, amb el foc fort. Quan s’hagin enrossit lleugerament, aboqueu-hi el brou de peix i el brou de les cloïsses. Deixeu-ho coure fins que les patates siguin toves, uns 15 min, a foc baix.
- Finalment, poseu-hi el pebre vermell, la sípia i les cloïsses. Feu-hiun bull, tasteu-ho, per veure si hi falta una mica de sal, i ja ho podeu servir.
El consell
- Esqueixar patates significa tallar-ne un tros i arrencar la resta, de manera que queda un tros llis i l’altre trencat.
- En aquesta recepta, coem les cloïsses a part, per si n’hi ha alguna que no estigui bé. Sabreu que no són bones perquè no s’obriran. Però, si teniu molta confiança, podeu posar-les directament, al final de la cocció.