Preparació
- Per a l'estofat: en una cassola amb l’oli calent poseu el safrà uns instants, afegiu-hi la sèpia i feu-la coure. Retireu-la.
- Afegiu a la cassola el calamar i, un cop cuit, retireu-lo.
- Tot seguit, incorporeu-hi la ceba. Feu-la coure fins que comenci a estar transparent, i afegiu-hi l’all. Remeneu-ho i mulleu-ho amb el vi blanc, deixeu que redueixi el vi.
- Afegiu-hi el tomàquet i un polsim de sucre i feu-ho coure. Mulleu-ho amb el fumet i deixeu-ho bullir fins que estigui per la meitat.
- Coleu-ho i poseu-ho en una cassola, afegiu-hi la sèpia, els calamarsets i la mantega. Ha de quedar un estofat lligat i brillant. Finalment, afegiu-hi la patata i deixeu-ho coure uns moments.
- Muntatge: en un plat fondo poseu l’estofat de base i el rap, cuit a la planxa, a sobre. Opcionalment, refresqueu-ho amb alguna herba.
Un plat dels restaurants Cullera de Boix
- Cullera de Boix Boqueria. Hospital, 3. Barcelona. 93 412 49 44
- Cullera de Boix Urquinaona. Ronda Sant Pere, 24. Barcelona. 93 268 79 82