Preparació
- Poseu en el vas l'api, la pastanaga, el porro i la ceba. Programeu 8 s, velocitat 7. Baixeu-ho cap al fons amb l'espàtula.
- Afegiu-hi l'oli i programeu 3 min, 100 ºC, velocitat 1.
- Afegiu-hi la col, la col arrissada, el tomàquet, 200 g de mongetes, l'aigua, la pastilla de brou, la farigola, l'alfàbrega, el pebre de Caiena i la sal. Programeu 40 min, 100 ºC, velocitat 1.
- Al final de la cocció, afegiu-hi la resta de mongetes i barregeu-ho amb l'espàtula.
- Preescalfeu el forn a 180 ºC.
- Muntatge: fregiu les rodanxes de pa amb l'all i poseu-ho en una safata de forn fonda.
- Aboqueu el contingut del vas sobre el pa i deixeu-ho reposar. Enforneu-ho 15 min.
- Serviu la ‘ribollita’ regada amb oli d'oliva cru i empolsada amb formatge parmesà.
La ‘ribollita’ és una recepta típica florentina, molt sol·licitada pels turistes, que s'ha convertit en símbol d'identitat de la ciutat. Tot i que no falta en els menús dels restaurants més refinats, com molts altres plats típics florentins, prové de la cuina popular.