Preparació
- Escalfeu el forn a 180 ºC. Folreu una safata de forn amb paper d'enfornar o amb una làmina de silicona.
- Poseu al vas els espinacs, els rovells, la margarina, la sal i el pebre i tritureu-ho programant 15 segons, velocitat 7.
- Amb l'espàtula, baixeu les restes de verdura de la tapa i de l'interior del vas cap a les ganivetes i repetiu-hi la trituració. Traieu-ho del vas i reserveu-ho en un bol gran.
- Renteu i assequeu molt bé el got. Poseu la papallona a les ganivetes, aboqueu-hi les clares i el suc de llimona i programeu 6 min, 37 ºC, velocitat 3 1/2.
- Bolqueu les clares muntades sobre els espinacs reservats, barregeu-ho amb l'espàtula i esteneu-ho sobre la safata de forn. Repartiu el formatge ratllat per sobre i fornegeu-ho 12-15 min.
- Quan estigui cuit, traieu-ho del motlle, poseu-ho sobre un drap de cuina humit i, mentre estigui calent, formeu un rotlle com si fos un braç de gitano. Reserveu-ho.
- Sense rentar el vas i amb la papallona a les ganivetes, poseu-hi el formatge cremós i la nata i barregeu-ho 30 segons, velocitat 3 1/2.
- Un cop fred, desenrotlleu el rotlle d'espinacs i cobriu-ho amb la crema de formatge. Distribuïu-hi per sobre el salmó fumat.
- Enrotlleu-ho i emboliqueu-ho amb film transparent, guardeu-ho al frigorífic i deixeu-ho reposar 2 h com a mínim. Talleu-ho a rodanxes fines i serviu-ho sobre pa torrat.