Preparació
- Per als rotlles: separeu les fulles verdes de les tiges de les bledes. Escaldeu les fulles de la bleda 5 segons, prou perquè les pugueu doblegar.
- Piqueu l’arrel d’api, la pastanaga, el carbassó i les tiges de bleda en cubs ben petits.
- En una paella amb un raig d’oli, salteu totes les verdures fins que estiguin ben tendres. Salpebreu-les.
- Obriu les fulles de bleda sobre la taula, una al costat de l’altra. Farciu-les amb les verdures saltades, com si es tractés d’un caneló o un ravioli. Afegiu-hi una gamba pelada per fulla i saleu-la.
- Tanqueu els rotlles, vigilant que us quedin ben tancats i que quedin com tubs. Reserveu-los.
- Per a la beixamel: daureu les cloves i els caps de les gambes en una cassola amb la mantega. Coleu la mantega i torneu-la a la cassola. Afegiu-hi la farina de cop i torreu-la una mica. Aboqueu-hi la llet calenta i salpebreu-ho. Aneu remenant la mescla fins que us quedi una beixamel ben lligada i cremosa. Afegiu-hi els rovells d’ou i mescleu-ho amb cura.
- Poseu els rotlles en una safata de forn, i per sobre poseu-hi la beixamel. Daureu-los al forn a 200 ºC, fins que estiguin torrats. Serviu-los al moment.