Troba la teva recepta

Preparació

  1. Renteu l'arròs tres vegades, per eliminar-ne el midó. Feu bullir l'aigua en una olla al punt de sal, afegiu-hi l'arròs i coeu-lo a foc mitjà i amb l'olla tapada, 10 min. Retireu l'olla del foc i deixeu reposar l'arròs tapat 4 min més. Coeu-lo i, abans que es refredi del tot, amaniu-lo amb el vinagre, el sucre i la sal, barrejats i bullits prèviament. Reserveu-ho protegit amb un drap net i humit.
  2. Per a l'escalivada: renteu i unteu amb oli d'oliva els pebrots, les cebes i l'albergínia; poseu-los en una safata de forn a la mida i fornegeu-ho a 190 ºC, 30 min. Retireu la safata del forn i tapeu-la amb film transparent, per retenir el vapor calent de la cocció que us facilitarà pelar les verdures escalivades. Un cop pelades, reserveu-les per separat, tallades a tires llargues d'1 cm d'ample.
  3. Per a la pell del sushi: renteu les fulles de bleda, rebutgeu les tiges dures i escaldeu-les amb aigua i sal, només 5 s. Refredeu-les immediatament amb aigua i gel, i reserveu-les a sobre d'un paper absorbent.
  4. Per a la vinagreta: barregeu tots els ingredients i reserveu-los.
  5. Per al sushi: a sobre de cada full de paper sulfurat, esteneu una fulla de bleda escaldada, que ocupi una àrea de 10 x 15 cm en cadascuna. Per sobre, esteneu-hi l'arròs, amb un gruix de 0,8 cm. Al llarg i al centre, poseu-hi una tira de cada tipus de pebrot, de ceba, d'albergínia i de tomàquet confitat, saleu amb prudència les verdures i incorporeu-hi el seitó. No us preocupeu si les tires vegetals són curtes, afegiu-les de costat per ocupar tota l'extensió dels 15 cm. Amb els productes al centre de l'arròs i amb l'ajuda del paper, formeu un rotlle, estrenyent-lo fins aconseguir un cilindre dens i regular. Reserveu-ho a la nevera.
  6. Retireu els papers dels rotlles i talleu-los a porcions de 2,5 cm d'altura. Reserveu-los uns minuts a temperatura ambient, protegits amb un drap net i humit, i serviu-los amb la vinagreta.

CONSELL

Aquesta creació culinària és una fusió sorprenent de les cuines oriental i catalana. Un dels secrets per fer bon sushi és escollir bon arròs. Heu d'utilitzar arròs de gra curt i rodó, en aquest cas nosaltres hem optat per arròs thai.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

05 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

07 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

22 nov - 08 des

VII Jornades Gastronòmiques del Romesco

Del 22 de novembre al 8 de desembre, Cambrils celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques...

08 des

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto