Troba la teva recepta

Preparació

  1. Renteu l'arròs tres vegades, per eliminar-ne el midó. Feu bullir l'aigua en una olla al punt de sal, afegiu-hi l'arròs i coeu-lo a foc mitjà i amb l'olla tapada, 10 min. Retireu l'olla del foc i deixeu reposar l'arròs tapat 4 min més. Coeu-lo i, abans que es refredi del tot, amaniu-lo amb el vinagre, el sucre i la sal, barrejats i bullits prèviament. Reserveu-ho protegit amb un drap net i humit.
  2. Per a l'escalivada: renteu i unteu amb oli d'oliva els pebrots, les cebes i l'albergínia; poseu-los en una safata de forn a la mida i fornegeu-ho a 190 ºC, 30 min. Retireu la safata del forn i tapeu-la amb film transparent, per retenir el vapor calent de la cocció que us facilitarà pelar les verdures escalivades. Un cop pelades, reserveu-les per separat, tallades a tires llargues d'1 cm d'ample.
  3. Per a la pell del sushi: renteu les fulles de bleda, rebutgeu les tiges dures i escaldeu-les amb aigua i sal, només 5 s. Refredeu-les immediatament amb aigua i gel, i reserveu-les a sobre d'un paper absorbent.
  4. Per a la vinagreta: barregeu tots els ingredients i reserveu-los.
  5. Per al sushi: a sobre de cada full de paper sulfurat, esteneu una fulla de bleda escaldada, que ocupi una àrea de 10 x 15 cm en cadascuna. Per sobre, esteneu-hi l'arròs, amb un gruix de 0,8 cm. Al llarg i al centre, poseu-hi una tira de cada tipus de pebrot, de ceba, d'albergínia i de tomàquet confitat, saleu amb prudència les verdures i incorporeu-hi el seitó. No us preocupeu si les tires vegetals són curtes, afegiu-les de costat per ocupar tota l'extensió dels 15 cm. Amb els productes al centre de l'arròs i amb l'ajuda del paper, formeu un rotlle, estrenyent-lo fins aconseguir un cilindre dens i regular. Reserveu-ho a la nevera.
  6. Retireu els papers dels rotlles i talleu-los a porcions de 2,5 cm d'altura. Reserveu-los uns minuts a temperatura ambient, protegits amb un drap net i humit, i serviu-los amb la vinagreta.

CONSELL

Aquesta creació culinària és una fusió sorprenent de les cuines oriental i catalana. Un dels secrets per fer bon sushi és escollir bon arròs. Heu d'utilitzar arròs de gra curt i rodó, en aquest cas nosaltres hem optat per arròs thai.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 set

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

22 set

La Verema del Cava 2018

Amb l’arribada de la verema, onze cellers del Cava s’han unit sota la coordinació de l’Institut...

23 set

El Masnou, Terra de Mar

Edificis modernistes, una casa d'indians molt singular, llegendes i una munió de vivències configuren...

21-23 set

Fira de l’Ametlla de Vilagrassa 2018

La situació estratègica de Vilagrassa, al peu del camí ral, li va valdre l’any 1185 la concessió...

Portada Cuina 219

HAMBURGUESA: ENS DEIXEM CAURE EN LA TEMPTACIÓ CÀRNIA

  • Un passeig per Formentera
  • Veïns del bo i millor del Parc Agrari

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto