Preparació
- Netegeu els musclos.
- Poseu-los en una olla amb el vi blanc i la llimona tallada per la meitat i espremuda. Deixeu que s’obrin.
- Traieu-los del foc i aboqueu-los en una plàtera perquè es refredin. Aneu-los separant de la closca i traieu-ne els filaments.
- Coleu el suc de la cocció.
- Poseu un cassó al foc amb 400 ml d’aigua i 100 ml del suc de la cocció dels musclos. Quan arrenqui el bull, tireu-hi el búrgul i deixeu-lo coure 7 min a foc suau. Escorreu-lo i deixeu-lo refredar.
- Talleu la ceba i els pebrots a daus molt petits. Traieu les llavors dels tomàquets i talleu-los com la ceba i els pebrots.
- Poseu un cassó al foc amb un raig d’oli i poseu-hi els alls picolats. Deixeu-los coure 30 s. Tot seguit, afegiu-hi la resta de verdures tallades, el pebre vermell, els musclos, el vinagre i l’oli. Deixeu-los coure 30 s. Afegiu-hi la resta de verdures tallades, el pebre vermell, els musclos, el vinagre i l'oli. Deixeu-ho coure molt lentament 20 min. Apagueu el foc i deixeu-ho reposar.
- Piqueu el julivert i les fulles de menta molt fines. Mescleu-les amb el búrgul. Amaniu-ho amb el suc de l’escabetx dels musclos.
- Presenteu el plat posant un motlle circular amb el búrgul. Al voltant, l’amanida de vegetals, i al damunt, els musclos escabetxats amb les verduretes. Acabeu-ho amanint-ho amb un rajolí del mateix escabetx.