Consells de cuina La Vanguardia

Preparació

  1. Poliu el capó del Prat de plomes. Flamegeu-lo. Talleu-li les potes i talleu-ne les ungles. Talleu-li el cap i reserveu-ne la cresta.
  2. Separeu les cuixes i reserveu-les per a una altra elaboració. Separeu els dos pits i traieu la pell de la resta de la carcassa.
  3. Poseu una olla al foc amb aigua freda, la carcassa de la gallina neta i sense pell, i la carcassa del capó, amb el coll, la cresta i les potes. Afegiu-hi les verdures netes i tallades a talls regulars i poseu-ho a coure a foc suau 2 h i 30 min. Desescumeu-ho de tant en tant per treure’n les impureses. Us han de quedar 2 l de brou ben gustós.
  4. Agafeu els dos pits de pollastre, sense pell, i passeu-los per la màquina de picar carn. Barregeu la carn picada amb la tòfona ratllada, un polsim de sal i la clara d’ou. Barregeu-ho bé i reserveu-ho.
  5. Una vegada tingueu el brou fet, coleu-lo i torneu-lo a posar al foc. Quan arrenqui el bull, tireu-hi els galets i deixeu-los coure fins que siguin grenyals. Arribats a aquest punt, traieu-los i refredeu-los amb aigua i gel.
  6. Farciu els galets amb els pits trufats amb un xic de brou i poseu-los en un atuell de vidre. Tapeu-ho amb plàstic film i poseu-ho a coure al microones 2 min.
  7. Poseu la mantega en una olla a foc suau. Quan sigui fosa, afegiu-hi la farina i deixeu-ho coure uns instants. Tireu-hi el brou i deixeu-ho bullir 5 min a foc suau. Poseu-ho a punt de sal. Us ha de quedar un brou lligat, amb textura de sopa.
  8. Serviu-ho en un plat soper, amb els galets farcits, i acabeu-ho amb una ratlladura de tòfona pel damunt.

 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jun

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

21 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

25 mai - 22 jun

VII Jornades gastronòmiques del llagostí

Al vapor, amb arròs, en el carpaccio, a les croquetes, a l'amanida i de moltes més maneres podeu gaudir...

22 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

Portada 216

L'AUTÈNTICA PIZZA NAPOLITANA

  • Història i Gastronomia
  • En un espai tan petit, una cuina tan gran...

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto