Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com aconseguir un falàfel perfecte?

4 consells per aconseguir el falàfel perfecte

Falàfel

Falàfel

El falàfel, que continua molt de moda a casa nostra, és una pasta de cigrons secs amb all i oli, condimentada amb un conjunt d'espècies, i fregida. 

Si voleu que us quedi com les dels restaurants libanesos, seguiu aquests trucs: 

  • Perquè tingui un gust espectacular, barregeu molt bé els ingredients per aconseguir una pasta uniforme; ho podeu fer amb un morter, una trituradora o un túrmix. No és imprescindible, però un altre truc perquè quedi més gustós és fer servir espècies senceres, en comptes de mòltes, i torrar-les en una paella abans de triturar-les.
  • Per donar-li un aspecte com l'original, enfarineu-vos les mans i feu pilotes amb la massa aplanant-les de manera uniforme; o bé, si voleu que totes surtin iguals, feu servir un motlle especial per a falàfel amb forma de cullera.
  • Perquè no se us trenqui l'arrebossat, és important que feu servir cigrons crus i no de pot, ja que, si no, quedaran molt tous i es trencaran fàcilment; així mateix, per donar consistència a la massa, podeu posar-hi dues cullerades de farina. 
  • Per evitar que quedi oliós, en cuinar el falàfel feu servir una fregidora o una paella. Les pilotes s'han de fregir en oli abundant perquè les cobreixi, i ben calent; d'aquesta manera l'interior quedarà cuit i no hi entrarà oli i l'exterior quedarà arrebossat i cruixent. En treure-les del foc, poseu-les en un plat amb paper de cuina perquè n'absorbeixi l'oli restant.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 nov

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto