Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Beneficis i curiositats del caqui

Aquesta fruita de temporada apareix als mercats d'octubre a desembre

Caquis

Caquis Getty Images

Originàriament prové de la Xina, on la fusta del caquier, l'arbre del caqui, és molt apreciada, ja que resulta ser parenta del banús. Va arribar a Europa des del continent americà, però avui dia els caquis que podem comprar es conreen sobretot al País Valencià, on tenen una denominació d'origen per a la varietat roja brillant. La fruita presenta una forma que recorda al tomàquet, tot i que el color és més ataronjat. Pel que fa al gust, és un fruit extremadament dolç.

Dues varietats

  • Astringents: El sabor d'aquests és més amarg a causa dels tanins. Quan no estan en el seu punt de maduresa, solen deixar-se sobremadurar a l'abre. Les principals subvarietats d'aquest tipus són: Eureka, Persimon (varietat autòctona de la Comunitat Valenciana), Hachiya i Koushu-Hyakume (caqui per secar).
  • No astringents: No presenten tanins, per això es poden consumir més madurs que els astringents. A la boca són més dolços. Sobretot es conreen les següents espècies: Fuyu, Honan red (el més dolç), Jiro i Shanon.

Beneficis

  • Vitamina A: és molt recomanable en embarassades, infants i persones amb medicació.
  • Vitamina C: enforteix el sistema immunitari i protegeix el cos de l'envelliment.
  • Potassi:  ajuda a evitar rampes.
  • Ric en fibra: contribueix a millorar la flora intestinal i a regular els nviells de greix en sang.

A la cuina

  • És ideal per menjar en amanides
  • Es pot menjar cru directament 
  • També se'n pot fer puré o melmelades, encara que sempre cal afegir-hi amb unes gotes de llimona per evitar la pèrdua de color. D'aquesta manera podreu incorporar el caqui a diversos pastissos, o, també, fer-lo servir com a acompanyament de formatges i plats de carn d'au.

Perquè pugueu aprofitar el caqui de temporada, us proposem dues receptes delicioses:

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: