Troba la teva recepta

Beneficis i curiositats del caqui

Aquesta fruita de temporada apareix als mercats d'octubre a desembre

Caquis

Caquis Getty Images

Originàriament prové de la Xina, on la fusta del caquier, l'arbre del caqui, és molt apreciada, ja que resulta ser parenta del banús. Va arribar a Europa des del continent americà, però avui dia els caquis que podem comprar es conreen sobretot al País Valencià, on tenen una denominació d'origen per a la varietat roja brillant. La fruita presenta una forma que recorda al tomàquet, tot i que el color és més ataronjat. Pel que fa al gust, és un fruit extremadament dolç.

Dues varietats

  • Astringents: El sabor d'aquests és més amarg a causa dels tanins. Quan no estan en el seu punt de maduresa, solen deixar-se sobremadurar a l'abre. Les principals subvarietats d'aquest tipus són: Eureka, Persimon (varietat autòctona de la Comunitat Valenciana), Hachiya i Koushu-Hyakume (caqui per secar).
  • No astringents: No presenten tanins, per això es poden consumir més madurs que els astringents. A la boca són més dolços. Sobretot es conreen les següents espècies: Fuyu, Honan red (el més dolç), Jiro i Shanon.

Beneficis

  • Vitamina A: és molt recomanable en embarassades, infants i persones amb medicació.
  • Vitamina C: enforteix el sistema immunitari i protegeix el cos de l'envelliment.
  • Potassi:  ajuda a evitar rampes.
  • Ric en fibra: contribueix a millorar la flora intestinal i a regular els nviells de greix en sang.

A la cuina

  • És ideal per menjar en amanides
  • Es pot menjar cru directament 
  • També se'n pot fer puré o melmelades, encara que sempre cal afegir-hi amb unes gotes de llimona per evitar la pèrdua de color. D'aquesta manera podreu incorporar el caqui a diversos pastissos, o, també, fer-lo servir com a acompanyament de formatges i plats de carn d'au.

Perquè pugueu aprofitar el caqui de temporada, us proposem dues receptes delicioses:

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto