Troba la teva recepta

Beneficis i curiositats del caqui

Aquesta fruita de temporada apareix als mercats d'octubre a desembre

Caquis

Caquis Getty Images

Originàriament prové de la Xina, on la fusta del caquier, l'arbre del caqui, és molt apreciada, ja que resulta ser parenta del banús. Va arribar a Europa des del continent americà, però avui dia els caquis que podem comprar es conreen sobretot al País Valencià, on tenen una denominació d'origen per a la varietat roja brillant. La fruita presenta una forma que recorda al tomàquet, tot i que el color és més ataronjat. Pel que fa al gust, és un fruit extremadament dolç.

Dues varietats

  • Astringents: El sabor d'aquests és més amarg a causa dels tanins. Quan no estan en el seu punt de maduresa, solen deixar-se sobremadurar a l'abre. Les principals subvarietats d'aquest tipus són: Eureka, Persimon (varietat autòctona de la Comunitat Valenciana), Hachiya i Koushu-Hyakume (caqui per secar).
  • No astringents: No presenten tanins, per això es poden consumir més madurs que els astringents. A la boca són més dolços. Sobretot es conreen les següents espècies: Fuyu, Honan red (el més dolç), Jiro i Shanon.

Beneficis

  • Vitamina A: és molt recomanable en embarassades, infants i persones amb medicació.
  • Vitamina C: enforteix el sistema immunitari i protegeix el cos de l'envelliment.
  • Potassi:  ajuda a evitar rampes.
  • Ric en fibra: contribueix a millorar la flora intestinal i a regular els nviells de greix en sang.

A la cuina

  • És ideal per menjar en amanides
  • Es pot menjar cru directament 
  • També se'n pot fer puré o melmelades, encara que sempre cal afegir-hi amb unes gotes de llimona per evitar la pèrdua de color. D'aquesta manera podreu incorporar el caqui a diversos pastissos, o, també, fer-lo servir com a acompanyament de formatges i plats de carn d'au.

Perquè pugueu aprofitar el caqui de temporada, us proposem dues receptes delicioses:

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

26 gen

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

25-26 gen

II Trufforum

L’edifici El Sucre, de Vic, tornarà a acollir el Trufforum, l’esdeveniment de referència...

26 gen

Diumenges de vins

Com molts caps de setmana, quan arriba el diumenge, l'ajuntament d'Alella ens proposa una de les activitats estrella...

25-26 gen

III Mostra Internacional de Pastisseria

L’últim cap de setmana de gener, coincidint amb la festa major d’hivern del municipi, Sant Vicenç...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto