Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com cuinar amb algues

Descobreix com incorporar les algues a la cuina de la mà de Carme Ruscalleda

Croquetes d'algues i arròs

Croquetes d'algues i arròs

Les algues són els vegetals del mar i n'hi ha una gran varietat, però encara estan lluny de ser un ingredient habitual a les receptes del dia a dia. Si voleu saber com utilitzar-les correctament, seguiu aquests consells de la Carme Ruscalleda.

  • No totes les algues es mengen. Com hem dit anteriorment, n'hi ha una gran varietat, i algunes tenen algun grau de toxicitat. Per tant, no totes són comestibles.
  • No abuseu del seu consum. Les algues s'han de consumir amb cautela, a causa de l'alt contingut de iode que contenen que pot ocasionar problemes de tiroides. Les persones occidentals no tenim desenvolupada la flora intestinal de la mateixa manera que les orientals, que n'han consumit sempre de manera tradicional.
  • No n'agafeu de la platja. No hem de fer servir cap espècie d'alga que trobem a la platja, només hem de consumir les que han estat controlades amb els paràmetres de seguretat alimentària. En general, no tenim els coneixements necessaris per saber diferenciar si l'alga que mengem és tòxica o no ho és. Al mercat, les podem trobar fresques, en salaó, seques, deshidratades, en pols, liofilitzades, entre altres presentacions, i, segons la recepta que vulguem fer, en farem servir una o una altra.
  • Presteu atenció a la conservació. Per conservar-les i assegurar-nos que estiguin en bon estat hem de seguir escrupolosament les indicacions que el productor assenyala per a la seva manipulació.
  • Vigileu amb les quantitats. Les algues són vegetals marins que podem fer servir a la cuina com si fossin un vegetal d’horta, però cal tenir en compte que tenen un gust marí molt pronunciat, i caldrà ser prudents a l'hora d'incorporar-les a algun plat. 
  • Podeu incorporar-les a multituds de plats. Amb les algues podem elaborar consomés o sopes, incorporar-les a un arròs, a una amanida, a un estofat o, fins i tot, a una croqueta. També hi ha algues que proporcionen textures, ja que ajuden a gelificar, com l'agar-agar. Cada alga té característiques pròpies, són font de diversos nutrients i alhora enriqueixen els nostres plats en sabor, textura i aromes

 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: