Troba la teva recepta

Com cuinar amb algues

Descobreix com incorporar les algues a la cuina de la mà de Carme Ruscalleda

Croquetes d'algues i arròs

Croquetes d'algues i arròs

Les algues són els vegetals del mar i n'hi ha una gran varietat, però encara estan lluny de ser un ingredient habitual a les receptes del dia a dia. Si voleu saber com utilitzar-les correctament, seguiu aquests consells de la Carme Ruscalleda.

  • No totes les algues es mengen. Com hem dit anteriorment, n'hi ha una gran varietat, i algunes tenen algun grau de toxicitat. Per tant, no totes són comestibles.
  • No abuseu del seu consum. Les algues s'han de consumir amb cautela, a causa de l'alt contingut de iode que contenen que pot ocasionar problemes de tiroides. Les persones occidentals no tenim desenvolupada la flora intestinal de la mateixa manera que les orientals, que n'han consumit sempre de manera tradicional.
  • No n'agafeu de la platja. No hem de fer servir cap espècie d'alga que trobem a la platja, només hem de consumir les que han estat controlades amb els paràmetres de seguretat alimentària. En general, no tenim els coneixements necessaris per saber diferenciar si l'alga que mengem és tòxica o no ho és. Al mercat, les podem trobar fresques, en salaó, seques, deshidratades, en pols, liofilitzades, entre altres presentacions, i, segons la recepta que vulguem fer, en farem servir una o una altra.
  • Presteu atenció a la conservació. Per conservar-les i assegurar-nos que estiguin en bon estat hem de seguir escrupolosament les indicacions que el productor assenyala per a la seva manipulació.
  • Vigileu amb les quantitats. Les algues són vegetals marins que podem fer servir a la cuina com si fossin un vegetal d’horta, però cal tenir en compte que tenen un gust marí molt pronunciat, i caldrà ser prudents a l'hora d'incorporar-les a algun plat. 
  • Podeu incorporar-les a multituds de plats. Amb les algues podem elaborar consomés o sopes, incorporar-les a un arròs, a una amanida, a un estofat o, fins i tot, a una croqueta. També hi ha algues que proporcionen textures, ja que ajuden a gelificar, com l'agar-agar. Cada alga té característiques pròpies, són font de diversos nutrients i alhora enriqueixen els nostres plats en sabor, textura i aromes

 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 nov

Concerts als cellers modernistes: Cooperativa de Sarral

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i alguns cellers modernistes del projecte 'Muntanyes modernistes'...

16 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14 oct - 17 nov

II Sants fa Xup Xup

Des del 14 d'octubre fins el 17 de novembre, 19 establiments dels barris de Sants i Hostafrancs s'uneixen per engegar...

04 oct - 17 nov

II Festival Cordeví

Durant aquesta tardor, del 5 d'octubre al 17 de novembre se celebra la segona edició del Festival Gastronòmic...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto