Els anacards són fruits secs que tenen un valor nutricional alt i a més són molt versàtils per cuinar. Per treure'ls-hi el màxim rendiment, cal que conegueu aquestes característiques.
- Rics en propietats: els anacards contenen triptòfan, l’aminoàcid del benestar. Ajuden a dormir i a tenir bons nivells de serotonina, estan plens de magnesi, coure, fòsfor, zinc i seleni, i són rics en minerals. A més, són un greix saludable, ric en àcids grassos essencials, ideals per a la salut cardiovascular.
- Equilibrar-ho amb aliments rics en omega-3: els anacards són rics en omega-6, que estimula el creixement del pèl i de la pell i que afavoreixen la salut òssia i reproductiva; a la vegada, són inflamatoris, cal combinar-los amb altres aliments rics en omega-3 que són antiinflamatoris, com per exemple l'oli d'oliva, l'alvocat o el peix blau.
- Ideals per esmorzar: un grapat d'anacards per esmorzar combinats en un bol amb plàtan a rodanxes i uns quants nabius, és un bon substitut del pa.
- L'estrella dels plats vegans: com que contené un alt nivell de proteïnes, són un ingredient molt utilitzat en les receptes veganes. Llet d'anacards, iogurt, maionesa, formatge, crema per untar o la més popular: el pastís vegà fet amb anacards.
- Per a esportistes: moltes empreses dedicades a la nutrició esportiva han tret productes al mercat elaborats amb aquests fruits, com la mantega d'anacards.