Consells de cuina La Vanguardia

Com fer bons confitats a casa

Us donem les claus per saber-ho tot del confitat i poder-ne fer a casa!

Garrí confitat amb cuscús de papaia, mango, nabius i tarongina / Becky Lawton

Garrí confitat amb cuscús de papaia, mango, nabius i tarongina / Becky Lawton Becky Lawton

Inicialment es confitaven els aliments per conservar-los més temps. Avui en dia, aquesta tècnica ha irromput amb força a les cuines de molts restaurants perquè permet aconseguir textures tendres i delicades, i la podeu posar en pràctica a casa, no té cap secret. L'únic que us caldrà és paciència (en segons quins casos) i comprovar regularment la temperatura de la cocció.

  • Confitar consisteix a submergir un producte en greix o oli abundant a una temperatura d'entre 60 i 90 ºC durant un temps prolongat, variable segons el tipus de producte que utilitzem. No és el mateix que fregir, que es fa amb l'oli a temperatura més elevada.
  • Per confitar, podem fer servir oli, mantega clarificada (que s'obté en fondre la mantega a baixa temperatura per separar el greix dels components sòlids) i el greix d'alguns animals.
  • Si el greix està en bones condicions, es pot colar per eliminar pòsits i glacejats i reaprofitar-lo.
  • Si voleu aromatitzar el confitat, incorporeu-hi espècies, all, herbes, peles de cítrics... No hi afegiu líquids, ja que la finalitat d'aquest mètode d'elaboració és justament atrapar els sucs no liposolubles del producte perquè quedi tendre i sucós.
  • Es poden confitar molts tipus d'aliments, com la carn, el peix, la fruita i la verdura. Per determinar el temps de cocció, cal tenir en compte la mida i el tipus d'aliment. Una au, per exemple, requerirà més estona i més temperatura que un peix, de carn més delicada.
  • A casa, podeu confitar en una olla a foc lent o al forn. L'ideal seria que tinguéssiu a la vostra disposició un termòmetre sonda per anar comprovant la temperatura.
  • En català, també utilitzem el terme 'confitar' per referir-nos a productes conservats amb sal, com les anxoves.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

26 jun

Vespres al Mercat de la Terra 2018

Els Mercats de la Terra passen a celebrar-se, durant els mesos de juny i juliol, els dimarts de 17.30 a 22 h. Deixant...

27 jun

VII Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava als mercats de Barcelona

El Mercat de Sant Antoni donarà el tret de sortida, el dia 22 de juny, a la setena edició de Revetlles...

28 jun

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

28 jun

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto