Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com fer bons confitats a casa

Us donem les claus per saber-ho tot del confitat i poder-ne fer a casa!

Garrí confitat amb cuscús de papaia, mango, nabius i tarongina / Becky Lawton

Garrí confitat amb cuscús de papaia, mango, nabius i tarongina / Becky Lawton Becky Lawton

Inicialment es confitaven els aliments per conservar-los més temps. Avui en dia, aquesta tècnica ha irromput amb força a les cuines de molts restaurants perquè permet aconseguir textures tendres i delicades, i la podeu posar en pràctica a casa, no té cap secret. L'únic que us caldrà és paciència (en segons quins casos) i comprovar regularment la temperatura de la cocció.

  • Confitar consisteix a submergir un producte en greix o oli abundant a una temperatura d'entre 60 i 90 ºC durant un temps prolongat, variable segons el tipus de producte que utilitzem. No és el mateix que fregir, que es fa amb l'oli a temperatura més elevada.
  • Per confitar, podem fer servir oli, mantega clarificada (que s'obté en fondre la mantega a baixa temperatura per separar el greix dels components sòlids) i el greix d'alguns animals.
  • Si el greix està en bones condicions, es pot colar per eliminar pòsits i glacejats i reaprofitar-lo.
  • Si voleu aromatitzar el confitat, incorporeu-hi espècies, all, herbes, peles de cítrics... No hi afegiu líquids, ja que la finalitat d'aquest mètode d'elaboració és justament atrapar els sucs no liposolubles del producte perquè quedi tendre i sucós.
  • Es poden confitar molts tipus d'aliments, com la carn, el peix, la fruita i la verdura. Per determinar el temps de cocció, cal tenir en compte la mida i el tipus d'aliment. Una au, per exemple, requerirà més estona i més temperatura que un peix, de carn més delicada.
  • A casa, podeu confitar en una olla a foc lent o al forn. L'ideal seria que tinguéssiu a la vostra disposició un termòmetre sonda per anar comprovant la temperatura.
  • En català, també utilitzem el terme 'confitar' per referir-nos a productes conservats amb sal, com les anxoves.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
273CUINA Portada

CURRI A LA CATALANA!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Robert Lechuga i Anna Carbonell

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto