Troba la teva recepta

Consells per cuinar amb sal

Aprèn a utilitzar aquesta tècnica culinària correctament

Peix a la sal

Peix a la sal

Coure amb sal és una tècnica pràctica, ràpida i saborosa típica de la Mediterrània. Resulta molt atractiva per a molts cuiners, ja que fa que els productes mantinguin la textura humida i tendra natural. A continuació us exposem un conjunt de consells de la Carme Ruscalleda perquè sapigueu fer-ho a la perfecció.

  • No totes les sals serveixen per fer aquest tipus de cocció, escolliu sal granada, que podeu identificar a les botigues amb l'etiqueta 'cuinar a la sal'.
  • No us talleu, podeu cuinar diferents aliments amb aquesta tècnica. Pel que fa a les coccions, els millors resultats s'assoleixen amb el peix, la carn blanca i les aus, però també amb vegetals i fruites com els préssecs de vinya.
  • Si posem un aliment en sal, aleshores aquesta actua curant-lo, com passa amb els fuets, però per cuinar-lo necessitem una font de calor potent com un forn a temperatura alta, per aconseguir que la crosta de sobre l'aliment faci de protector i transmissor al producte que cuinem.
  • A la capa de sal s'hi poden incorporar herbes aromàtiques, que fan que s'aconsegueixi el punt de sal òptim i aporten una delicadesa que potencien al màxim el sabor del producte.
  • Depenent de la font de calor, haurem de treure'l abans que passin les següents coses: si cuinem a un forn sec, hem de controlar que no s'assequi el producte; si cuinem al vapor, hem de vigilar que no quedi rebullit, i al buit, que no es transformi el sabor original.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 gen

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

24 gen

Taller Aprenem a fer seitan Nou 2020

El 24 i el 31 de gener, de 20.15 a 21.45 h, es fa un taller per aprendre a elaborar seitan al Centre Cívic...

25 gen

Gran Festa de la Calçotada 2020

Valls celebra el diumenge 26 de gener la 39ª festa popular al voltant del calçot, coincidint amb l’epicentre...

26 gen

Diumenges de vins

Com molts caps de setmana, quan arriba el diumenge, l'ajuntament d'Alella ens proposa una de les activitats estrella...

Portada 235

SUPER SANS! TRUCS PER ESTRENAR BÉ EL 2020

  • Formatges singulars
  • L'alè de la Mediterrània en un bistrot d'Esparreguera

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto