Troba la teva recepta

Consells per cuinar amb sal

Aprèn a utilitzar aquesta tècnica culinària correctament

Peix a la sal

Peix a la sal

Coure amb sal és una tècnica pràctica, ràpida i saborosa típica de la Mediterrània. Resulta molt atractiva per a molts cuiners, ja que fa que els productes mantinguin la textura humida i tendra natural. A continuació us exposem un conjunt de consells de la Carme Ruscalleda perquè sapigueu fer-ho a la perfecció.

  • No totes les sals serveixen per fer aquest tipus de cocció, escolliu sal granada, que podeu identificar a les botigues amb l'etiqueta 'cuinar a la sal'.
  • No us talleu, podeu cuinar diferents aliments amb aquesta tècnica. Pel que fa a les coccions, els millors resultats s'assoleixen amb el peix, la carn blanca i les aus, però també amb vegetals i fruites com els préssecs de vinya.
  • Si posem un aliment en sal, aleshores aquesta actua curant-lo, com passa amb els fuets, però per cuinar-lo necessitem una font de calor potent com un forn a temperatura alta, per aconseguir que la crosta de sobre l'aliment faci de protector i transmissor al producte que cuinem.
  • A la capa de sal s'hi poden incorporar herbes aromàtiques, que fan que s'aconsegueixi el punt de sal òptim i aporten una delicadesa que potencien al màxim el sabor del producte.
  • Depenent de la font de calor, haurem de treure'l abans que passin les següents coses: si cuinem a un forn sec, hem de controlar que no s'assequi el producte; si cuinem al vapor, hem de vigilar que no quedi rebullit, i al buit, que no es transformi el sabor original.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 nov - 08 des

VII Jornades Gastronòmiques del Romesco

Del 22 de novembre al 8 de desembre, Cambrils celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques...

08 des

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

08 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

18 nov - 08 des

XV Jornades gastronòmiques del 'Txuletón'

A partir del 18 de novembre el grup Sagradi Cocineros Vascos ofereix tres setmanes de jornades del 'txuletón',...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto