Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Consells per cuinar amb sal

Aprèn a utilitzar aquesta tècnica culinària correctament

Peix a la sal

Peix a la sal

Coure amb sal és una tècnica pràctica, ràpida i saborosa típica de la Mediterrània. Resulta molt atractiva per a molts cuiners, ja que fa que els productes mantinguin la textura humida i tendra natural. A continuació us exposem un conjunt de consells de la Carme Ruscalleda perquè sapigueu fer-ho a la perfecció.

  • No totes les sals serveixen per fer aquest tipus de cocció, escolliu sal granada, que podeu identificar a les botigues amb l'etiqueta 'cuinar a la sal'.
  • No us talleu, podeu cuinar diferents aliments amb aquesta tècnica. Pel que fa a les coccions, els millors resultats s'assoleixen amb el peix, la carn blanca i les aus, però també amb vegetals i fruites com els préssecs de vinya.
  • Si posem un aliment en sal, aleshores aquesta actua curant-lo, com passa amb els fuets, però per cuinar-lo necessitem una font de calor potent com un forn a temperatura alta, per aconseguir que la crosta de sobre l'aliment faci de protector i transmissor al producte que cuinem.
  • A la capa de sal s'hi poden incorporar herbes aromàtiques, que fan que s'aconsegueixi el punt de sal òptim i aporten una delicadesa que potencien al màxim el sabor del producte.
  • Depenent de la font de calor, haurem de treure'l abans que passin les següents coses: si cuinem a un forn sec, hem de controlar que no s'assequi el producte; si cuinem al vapor, hem de vigilar que no quedi rebullit, i al buit, que no es transformi el sabor original.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: