Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Consells per fer escumes

La festa de l’escuma és a la cuina!

Escuma de torró

Escuma de torró

Les escumes són una emulsió produïda entre un gas (N2O) i un líquid amb gust. Aquestes cada vegada són més populars a la gastronomia gràcies a l’expansió del sifó com a eina culinària. Us n'expliquem totes les curiositats.

  • L’escuma és molt més efímera que la mousse, ja que conté gas afegit que fa que sigui una elaboració al moment. 
  • Aconsegueix una fragilitat que la mousse no té, ja que és més ferma. A la vegada això no la fa ni millor ni pitjor, sinó que depèn del tipus d’elaboració que vulguem fer. 
  • Se’n poden fer de dolces i salades, complementen postres, plats salats, begudes, còctels, entre moltes altres elaboracions, partint de purés, cremes, sucs, salses, etc
  • Es poden muntar amb nata, clara, agar, gelatina o patata, entre altres ingredients, que li aportaran textura, fermesa i cremositat. 
  • Seleccioneu l’aglutinant en funció de la temperatura i el resultat que vulgueu aconseguir

Greixos vegetals o animals, com la nata muntada o la crema de coco, per a escumes fredes o calentes.

Fècules, de patata, d’arròs o altres, per a escumes fredes o calentes. 

Ou, per a escumes fredes o calentes. 

Gelatina, les d’origen animal serveixen només per fer escumes fredes, perquè amb la temperatura es fonen.

  • El sifó és el millor estri per muntar la nata, és a dir, batre-la per incorporar-hi aire i crear volum, gràcies a la càrrega de gas.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: