Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Consells per fer escumes

La festa de l’escuma és a la cuina!

Escuma de torró

Escuma de torró

Les escumes són una emulsió produïda entre un gas (N2O) i un líquid amb gust. Aquestes cada vegada són més populars a la gastronomia gràcies a l’expansió del sifó com a eina culinària. Us n'expliquem totes les curiositats.

  • L’escuma és molt més efímera que la mousse, ja que conté gas afegit que fa que sigui una elaboració al moment. 
  • Aconsegueix una fragilitat que la mousse no té, ja que és més ferma. A la vegada això no la fa ni millor ni pitjor, sinó que depèn del tipus d’elaboració que vulguem fer. 
  • Se’n poden fer de dolces i salades, complementen postres, plats salats, begudes, còctels, entre moltes altres elaboracions, partint de purés, cremes, sucs, salses, etc
  • Es poden muntar amb nata, clara, agar, gelatina o patata, entre altres ingredients, que li aportaran textura, fermesa i cremositat. 
  • Seleccioneu l’aglutinant en funció de la temperatura i el resultat que vulgueu aconseguir

Greixos vegetals o animals, com la nata muntada o la crema de coco, per a escumes fredes o calentes.

Fècules, de patata, d’arròs o altres, per a escumes fredes o calentes. 

Ou, per a escumes fredes o calentes. 

Gelatina, les d’origen animal serveixen només per fer escumes fredes, perquè amb la temperatura es fonen.

  • El sifó és el millor estri per muntar la nata, és a dir, batre-la per incorporar-hi aire i crear volum, gràcies a la càrrega de gas.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto