Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les dues varietats de naps que heu de conèixer

El negre versus el blanc

Nap blanc

Nap blanc Thinkstock

Nap negre

Nap negre

Els naps no estan gaire valorats entre la societat, però us volem fer canviar d’opinió, ja que aquestes hortalisses són molt poc calòriques i tenen moltes propietats beneficioses per a la salut. Redescobriu-los i coneixeu-ne aquests dos:

Nap negre

  • Fosc. La pela és fosca i contrasta amb l’interior, que té un color més blanquinós.
  • Gironí. Aquesta varietat al nostre país es conrea a l’Empordà, la Garrotxa i el Pla de l’Estany, a la demarcació de Girona.
  • Fi. És la varietat més fina i alhora més saborosa, amb un toc dolç molt interessant.
  • Protagonista. Pot complementar guisats o en podeu fer purés i cremes en què sigui l'ingredient principal.

Nap blanc

  • Clar. L’interior del tubercle és blanc i està recobert per una capa més groguenca.
  • Clàssic. Els grecs i els romans en consumien força. Actualment, aquesta varietat es produeix, sobretot, al nord d’Europa.
  • Cru. S’acostuma a coure, tot i que és de les poques varietats que també es pot menjar crua.
  • Secundari. El més freqüent és que acompanyi plats d’arròs i llegums. Forma part de la recepta de brou gallec tradicional, elaborat amb patates i carn.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

26 set

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

27 set

Tastos al celler Albet i Noya

Els diumenges d’agost i setembre, el celler ofereix Tastos Varietals on cada dia es tractarà una...

30 set

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

18 set - 04 oct

11a Mostra de Cuina Menorquina

Fins al 4 d'octubre, una vintena de restaurants de Menorca participen en la Mostra de Cuina Menorquina 2020....

Portada Cuina 242

BOJOS PER LES CROQUETES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Anna Payet

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto