Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les dues varietats de naps que heu de conèixer

El negre versus el blanc

Nap blanc

Nap blanc Thinkstock

Nap negre

Nap negre

Els naps no estan gaire valorats entre la societat, però us volem fer canviar d’opinió, ja que aquestes hortalisses són molt poc calòriques i tenen moltes propietats beneficioses per a la salut. Redescobriu-los i coneixeu-ne aquests dos:

Nap negre

  • Fosc. La pela és fosca i contrasta amb l’interior, que té un color més blanquinós.
  • Gironí. Aquesta varietat al nostre país es conrea a l’Empordà, la Garrotxa i el Pla de l’Estany, a la demarcació de Girona.
  • Fi. És la varietat més fina i alhora més saborosa, amb un toc dolç molt interessant.
  • Protagonista. Pot complementar guisats o en podeu fer purés i cremes en què sigui l'ingredient principal.

Nap blanc

  • Clar. L’interior del tubercle és blanc i està recobert per una capa més groguenca.
  • Clàssic. Els grecs i els romans en consumien força. Actualment, aquesta varietat es produeix, sobretot, al nord d’Europa.
  • Cru. S’acostuma a coure, tot i que és de les poques varietats que també es pot menjar crua.
  • Secundari. El més freqüent és que acompanyi plats d’arròs i llegums. Forma part de la recepta de brou gallec tradicional, elaborat amb patates i carn.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 280

A PUNT PER A LA NIT MÉS CURTA!

  • Plats del mes
  • Àngel Esteve

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: