Troba la teva recepta

Els aliments amb més calci

Aquest mineral imprescindible per a l'organisme no només es troba en la llet, sinó que també el trobem en aliments com els espinacs, les ametlles i el sèsam

Aliments amb calci

Aliments amb calci Getty Images

El calci és un mineral sense el qual no podem viure, va bé per a la fortalesa dels ossos, per a la transmissió nerviosa i per al to muscular. És important en totes les edats, però especialment en etapes de creixement en infants i adolescents. Sovint es pensa que la llet és l'aliment amb més calci, però això és un mite creat en gran part per la publicitat de les marques lleteres. En realitat, la llet no és l’única font de calci, ni la que més en té. Cent grams d'aliments com els espinacs, ametlles o algues aporten més calci que 100 grams de llet. A continuació us detallem els aliments més rics en calci:

  • Espinacs. Popeie se'n menjava pel seu contingut en ferro, però el que no sabia és que els espinacs tenen grans proporcions de calci. (120 mg per cada 100 g)
  • Ametlles. Les ametlles són un dels fruits secs més estimats, i a partir d'ara encara ho seran més, ja que aporten quasi el doble de calci que la llet(250 mg per cada 100 g)
  • Sèsam. Una altre font de calci és el sèsam, una llavor petita i versàtil. Proveu d'afegir-la en amanides, entrepans o fins i tot per fer algun arrebossat! (975 mg per cada 100 g)
  • Rovell d'ou. L'ou és una excel·lent font de nutrients, i, en concret, el rovell conté una gran quantitat de calci. (225 mg per cada 100 g)
  • Algues. Encara que us sembli complicat cuinar-les, és una bona idea afegir algues al vostre menú perquè són un autèntic manantial d'aquest mineral. (470-1.400 mg per cada 100 g)
  • Sardines. Aquest peix blau conté molt omega-3 i calci. Per això, és un aliment molt beneficiós per al sistema nerviós. (240 mg per cada 100 g)
  • Gruyère. Els amants del formatge esteu de sort, perquè justament el gruyère és el lacti que aporta més calci. (1.011 mg per cada 100 g)

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 jul

Biofira L'Ecològica de Solsona 2019

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto