Troba la teva recepta

Els aliments amb més calci

Aquest mineral imprescindible per a l'organisme no només es troba en la llet, sinó que també el trobem en aliments com els espinacs, les ametlles i el sèsam

Aliments amb calci

Aliments amb calci Getty Images

El calci és un mineral sense el qual no podem viure, va bé per a la fortalesa dels ossos, per a la transmissió nerviosa i per al to muscular. És important en totes les edats, però especialment en etapes de creixement en infants i adolescents. Sovint es pensa que la llet és l'aliment amb més calci, però això és un mite creat en gran part per la publicitat de les marques lleteres. En realitat, la llet no és l’única font de calci, ni la que més en té. Cent grams d'aliments com els espinacs, ametlles o algues aporten més calci que 100 grams de llet. A continuació us detallem els aliments més rics en calci:

  • Espinacs. Popeie se'n menjava pel seu contingut en ferro, però el que no sabia és que els espinacs tenen grans proporcions de calci. (120 mg per cada 100 g)
  • Ametlles. Les ametlles són un dels fruits secs més estimats, i a partir d'ara encara ho seran més, ja que aporten quasi el doble de calci que la llet(250 mg per cada 100 g)
  • Sèsam. Una altre font de calci és el sèsam, una llavor petita i versàtil. Proveu d'afegir-la en amanides, entrepans o fins i tot per fer algun arrebossat! (975 mg per cada 100 g)
  • Rovell d'ou. L'ou és una excel·lent font de nutrients, i, en concret, el rovell conté una gran quantitat de calci. (225 mg per cada 100 g)
  • Algues. Encara que us sembli complicat cuinar-les, és una bona idea afegir algues al vostre menú perquè són un autèntic manantial d'aquest mineral. (470-1.400 mg per cada 100 g)
  • Sardines. Aquest peix blau conté molt omega-3 i calci. Per això, és un aliment molt beneficiós per al sistema nerviós. (240 mg per cada 100 g)
  • Gruyère. Els amants del formatge esteu de sort, perquè justament el gruyère és el lacti que aporta més calci. (1.011 mg per cada 100 g)

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

28 mar

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

29 mar

Taller de pa de llavors i pizzes sense gluten

Sabeu fer pa sense gluten i voleu millorar-ne la tècnica? Voleu resoldre’n els dubtes? En aquest taller...

29 mar

(R)Evolució a la cuina: la revolució del producte

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto