Troba la teva recepta

Els aliments amb més calci

Aquest mineral imprescindible per a l'organisme no només es troba en la llet, sinó que també el trobem en aliments com els espinacs, les ametlles i el sèsam

Aliments amb calci

Aliments amb calci Getty Images

El calci és un mineral sense el qual no podem viure, va bé per a la fortalesa dels ossos, per a la transmissió nerviosa i per al to muscular. És important en totes les edats, però especialment en etapes de creixement en infants i adolescents. Sovint es pensa que la llet és l'aliment amb més calci, però això és un mite creat en gran part per la publicitat de les marques lleteres. En realitat, la llet no és l’única font de calci, ni la que més en té. Cent grams d'aliments com els espinacs, ametlles o algues aporten més calci que 100 grams de llet. A continuació us detallem els aliments més rics en calci:

  • Espinacs. Popeie se'n menjava pel seu contingut en ferro, però el que no sabia és que els espinacs tenen grans proporcions de calci. (120 mg per cada 100 g)
  • Ametlles. Les ametlles són un dels fruits secs més estimats, i a partir d'ara encara ho seran més, ja que aporten quasi el doble de calci que la llet(250 mg per cada 100 g)
  • Sèsam. Una altre font de calci és el sèsam, una llavor petita i versàtil. Proveu d'afegir-la en amanides, entrepans o fins i tot per fer algun arrebossat! (975 mg per cada 100 g)
  • Rovell d'ou. L'ou és una excel·lent font de nutrients, i, en concret, el rovell conté una gran quantitat de calci. (225 mg per cada 100 g)
  • Algues. Encara que us sembli complicat cuinar-les, és una bona idea afegir algues al vostre menú perquè són un autèntic manantial d'aquest mineral. (470-1.400 mg per cada 100 g)
  • Sardines. Aquest peix blau conté molt omega-3 i calci. Per això, és un aliment molt beneficiós per al sistema nerviós. (240 mg per cada 100 g)
  • Gruyère. Els amants del formatge esteu de sort, perquè justament el gruyère és el lacti que aporta més calci. (1.011 mg per cada 100 g)

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 oct

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

21 oct

Jornades gastronòmiques 'La poma a la cuina'

Pomes farcides de carn, amb botifarra dolça, amb confit de pinya o amanida de formatge fresc, entre d'altres. Tornen...

22 oct

Taller especial Dia de los muertos

Aquí, uns dels esdeveniments més festius de la tardor és la castanyada, una tradició antiga...

22 oct

X Monvínic Experience

El dimarts 22 d’octubre, a les 20 h, en el marc del 51è Voll Damm Festival Internacional...

Portada Cuina 232

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto