Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els aliments amb més calci

Aquest mineral imprescindible per a l'organisme no només es troba en la llet

Aliments amb calci

Aliments amb calci Getty Images

El calci és un mineral sense el qual no podem viure, va molt bé per a la fortalesa dels ossos, per a la transmissió nerviosa i per al to muscular. És important en totes les edats però especialment en etapes de creixement en infants i adolescents. Sovint es pensa que la llet és l'aliment amb més calci però es tracta d'un mite creat en gran part per la publicitat de les marques lleteres. En realitat, la llet no és l’única font de calci, ni la que més en té. Cent grams d'aliments com els espinacs, ametlles o algues aporten més calci que 100 grams de llet. Us detallem els aliments més rics en calci:

  • Espinacs. Popeie se'n menjava pel seu contingut en ferro, però el que no sabia és que els espinacs tenen grans proporcions de calci. (120 mg per cada 100 g)
  • Ametlles. Les ametlles són un dels fruits secs més estimats, i a partir d'ara encara ho seran més, ja que aporten quasi el doble de calci que la llet(250 mg per cada 100 g)
  • Sèsam. Una altre font de calci és el sèsam, una llavor petita i versàtil. Proveu d'afegir-la en amanides, entrepans o fins i tot per fer algun arrebossat! (975 mg per cada 100 g)
  • Rovell d'ou. L'ou és una excel·lent font de nutrients, i, en concret, el rovell conté una gran quantitat de calci. (225 mg per cada 100 g)
  • Algues. Encara que us sembli complicat cuinar-les, és una bona idea afegir algues al vostre menú perquè són un autèntic manantial d'aquest mineral. (470-1.400 mg per cada 100 g)
  • Sardines. Aquest peix blau conté molt omega-3 i calci. Per això, és un aliment molt beneficiós per al sistema nerviós. (240 mg per cada 100 g)
  • Gruyère. Els amants del formatge esteu de sort perquè justament el gruyère és el lacti que aporta més calci. (1.011 mg per cada 100 g)

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: