Troba la teva recepta

Els aliments amb més calci

Aquest mineral imprescindible per a l'organisme no només es troba en la llet, sinó que també el trobem en aliments com els espinacs, les ametlles i el sèsam

Aliments amb calci

Aliments amb calci Getty Images

El calci és un mineral sense el qual no podem viure, va bé per a la fortalesa dels ossos, per a la transmissió nerviosa i per al to muscular. És important en totes les edats, però especialment en etapes de creixement en infants i adolescents. Sovint es pensa que la llet és l'aliment amb més calci, però això és un mite creat en gran part per la publicitat de les marques lleteres. En realitat, la llet no és l’única font de calci, ni la que més en té. Cent grams d'aliments com els espinacs, ametlles o algues aporten més calci que 100 grams de llet. A continuació us detallem els aliments més rics en calci:

  • Espinacs. Popeie se'n menjava pel seu contingut en ferro, però el que no sabia és que els espinacs tenen grans proporcions de calci. (120 mg per cada 100 g)
  • Ametlles. Les ametlles són un dels fruits secs més estimats, i a partir d'ara encara ho seran més, ja que aporten quasi el doble de calci que la llet(250 mg per cada 100 g)
  • Sèsam. Una altre font de calci és el sèsam, una llavor petita i versàtil. Proveu d'afegir-la en amanides, entrepans o fins i tot per fer algun arrebossat! (975 mg per cada 100 g)
  • Rovell d'ou. L'ou és una excel·lent font de nutrients, i, en concret, el rovell conté una gran quantitat de calci. (225 mg per cada 100 g)
  • Algues. Encara que us sembli complicat cuinar-les, és una bona idea afegir algues al vostre menú perquè són un autèntic manantial d'aquest mineral. (470-1.400 mg per cada 100 g)
  • Sardines. Aquest peix blau conté molt omega-3 i calci. Per això, és un aliment molt beneficiós per al sistema nerviós. (240 mg per cada 100 g)
  • Gruyère. Els amants del formatge esteu de sort, perquè justament el gruyère és el lacti que aporta més calci. (1.011 mg per cada 100 g)

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

23 nov

Subhasta solidària del Trepat

L’Associació Festa del Trepat i la Plataforma Riuada Solidària han organitzat una subhasta d'art...

23 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto