Troba la teva recepta

Envinagrats: què són i per què n'hi ha un, el kimchi, que està de moda

L'envinagrat és un mètode de conservació d'aliments per efecte de la sal, un mitjà àcid o una fermentació, és ideal per donar gust, estovar i conservar aliments

Envinagrats

Envinagrats Becky Lawton

  1. ​​Tots els envinagrats estan fermentats? No, però els fermentats són un tipus d'adob o envinagrat. En general, s'envinagren vegetals, xilis, fruites verdes, olives... En els ingredients dels confitats trobem la sal, el vinagre, les herbes aromàtiques i les espècies. Però en altres cultures hi trobem altres elements per enriquir el sabor i el valor nutricional i medicinal dels adobs, com la mostassa, picants, arrels i salses de peix.
  2. Què és el kimchi, tan de moda ara? És un envinagrat que pertany als fermentats, és de procedència coreana i és una conserva molt interessant. És una barreja de vegetals prèviament saltats i amanits que es fermentaran i aniran desenvolupant diferents sabors en el procés. És una font natural excel·lent de probiòtics i umami. A més, hi ha múltiples maneres de fer-ne. L'elaboració del kimchi requereix un procés de fermentació mínim de 15 dies, i allò ideal és fer-lo servir com a màxim fins a un mes després, perquè no tingui un gust tan fort.
  3. Quins plats es poden fer? Amb els envinagrats en podem fer, sobretot, plats vegetals. Hi ha una cultura pagesa d'envinagrar coliflor o pebrots verds d'estructura fina, com també la cultura xarcutera d'envinagrar menuts de porc o de tonyina o bonítol. Els confitats són una manera fàcil i divertida d'amanir els plats. Podem acompanyar-los amb vegetals adobats, per exemple, un guisat de mongetes, un peix o una carn, una amanida, salses, sopes o fins i tot un simple entrepà. Cal tenir en compte, en el cas dels adobs per fermentació, que les temperatures de cocció eliminen les propietats probiòtiques.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

26 abr

(R)Evolució a la cuina: la revolució tecnològica

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto