Troba la teva recepta

Com fer unes patates fregides perfectes

Us expliquem uns quants trucs per triomfar amb les patates fregides!

CUINA.CAT

15/04/2019

Les patates fregides són una temptació a la qual poca gent se sap resistir. Però, tot i que són senzilles de fer, cal tenir en compte una sèrie de factors. Per començar, no totes les varietats de patata són òptimes per fregir-les. A més, és important saber quins tipus de tall hi ha, com s'han de coure per obtenir una textura ideal i com les podem condimentar. Si seguiu aquests consells, sereu els reis de la patata fregida!

Patates fregides

Patates fregides Thinkstock

Selecció, tall i cocció

  • Les millors varietats de patata per fregir són les que tenen la carn groguenca i una textura farinosa. Escolliu la Monalisa, la Mondiale, la Liseta, la Claustar, la Spunta, l’Early Rose, la Bintje o la Carpentier.
  • Hi ha diversos tipus de tall. Des de la versió més fina (les patates palla) fins al tall de Pont Neuf, de 6 cm de llarg per 1 cm d’ample, passant per les mignonnettes, no tan gruixudes. La nostra recomanació és que feu làmines de mig centímetre i després en feu bastons.
  • Per fer les patates tipus xip, utilitzeu una mandolina, un estri que us permetrà que les làmines us quedin ben fines.
  • Perquè no s’enganxin ni s’estovin en coure-les, deixeu les patates una estona en un bol amb aigua ben freda. Després escorreu-les i poseu-les sobre un paper de cuina o un drap de cotó, que n'absorbiran l'aigua.
  • Si feu servir fregidora, tingueu en compte que la cistella no ha d'estar del tot plena. D'aquesta manera totes les patates es fregiran de manera uniforme.
  • Si voleu que us quedin ben cruixents, assegureu-vos que l’oli és ben calent, a uns 180º.  Fregiu-les en quantitats petites i en dos torns: un  a foc més baix perquè s’estovin i un a foc fort perquè adoptin un color daurat i quedin cruixents per fora. En el cas de les patates xip, coeu-les una única vegada a foc fort entre 1 i 2 minuts.
  • Per tal que us quedin menys greixoses, feu-les al microones o al forn, ruixades amb oli, coent-les en petites quantitats i separades entre si perquè no s’enganxin ni s’estovin. En pocs minuts les tindreu a punt.
Patates fregides

Patates fregides Thinkstock

Salses i condiments

  • Acompanyeu les patates fregides amb una bona salsa. Si us agraden els sabors més intensos, aposteu per la salsa brava, la barbacoa o la mostassa; si preferiu una salsa més suau, opteu per la maionesa o el ketchup. Una possibilitat molt nostrada i deliciosa és l’allioli. Recordeu que, un cop hagueu abocat la salsa al plat, no heu de trigar a menjar-vos les patates, ja que podrien estovar-se.
  • La sal s’ha de posar al final i és preferible utilitzar sal gruixuda. Però la llista d’ingredients amb què podeu condimentar les patates és gairebé interminable: curri, pebre blanc o vermell, pebre de Caiena, nou moscada, farigola, orenga, romaní...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 jun

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

28 jun

Subhasta cantada de peix al Masnou

La subhasta cantada de peix és un dels sistemes de comercialització més antics. Els pescadors de...

29 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

29 jun

VI Eclipsi de Garnatxa Blanca

La Denominació d'Origen Terra Alta proposa donar la benvinguda a l'estiu amb una experiència gastronòmica...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto