Troba la teva recepta

Com fer unes patates fregides perfectes

Us expliquem uns quants trucs per triomfar amb les patates fregides!

CUINA.CAT

22/08/2017

Les patates fregides són una temptació a la qual poca gent se sap resistir. Però, tot i que són senzilles de fer, cal tenir en compte una sèrie de factors. Per començar, no totes les varietats de patata són òptimes per fregir-les. A més, és important saber quins tipus de tall hi ha, com s'han de coure per obtenir una textura ideal i com les podem condimentar. Si seguiu aquests consells, sereu els reis de la patata fregida!

Patates fregides

Patates fregides Thinkstock

Selecció, tall i cocció

  • Les millors varietats de patata per fregir són les que tenen la carn groguenca i una textura farinosa. Escolliu la Monalisa, la Mondiale, la Liseta, la Claustar, la Spunta, l’Early Rose, la Bintje o la Carpentier.
  • Hi ha diversos tipus de tall. Des de la versió més fina (les patates palla) fins al tall de Pont Neuf, de 6 cm de llarg per 1 cm d’ample, passant per les mignonnettes, no tan gruixudes. La nostra recomanació és que feu làmines de mig centímetre i després en feu bastons.
  • Per fer les patates tipus xip, utilitzeu una mandolina, un estri que us permetrà que les làmines us quedin ben fines.
  • Perquè no s’enganxin ni s’estovin en coure-les, deixeu les patates una estona en un bol amb aigua ben freda. Després escorreu-les i poseu-les sobre un paper de cuina o un drap de cotó, que n'absorbiran l'aigua.
  • Si feu servir fregidora, tingueu en compte que la cistella no ha d'estar del tot plena. D'aquesta manera totes les patates es fregiran de manera uniforme.
  • Si voleu que us quedin ben cruixents, assegureu-vos que l’oli és ben calent, a uns 180º.  Fregiu-les en quantitats petites i en dos torns: un  a foc més baix perquè s’estovin i un a foc fort perquè adoptin un color daurat i quedin cruixents per fora. En el cas de les patates xip, coeu-les una única vegada a foc fort entre 1 i 2 minuts.
  • Per tal que us quedin menys greixoses, feu-les al microones o al forn, ruixades amb oli, coent-les en petites quantitats i separades entre si perquè no s’enganxin ni s’estovin. En pocs minuts les tindreu a punt.
Patates fregides

Patates fregides Thinkstock

Salses i condiments

  • Acompanyeu les patates fregides amb una bona salsa. Si us agraden els sabors més intensos, aposteu per la salsa brava, la barbacoa o la mostassa; si preferiu una salsa més suau, opteu per la maionesa o el ketchup. Una possibilitat molt nostrada i deliciosa és l’allioli. Recordeu que, un cop hagueu abocat la salsa al plat, no heu de trigar a menjar-vos les patates, ja que podrien estovar-se.
  • La sal s’ha de posar al final i és preferible utilitzar sal gruixuda. Però la llista d’ingredients amb què podeu condimentar les patates és gairebé interminable: curri, pebre blanc o vermell, pebre de Caiena, nou moscada, farigola, orenga, romaní...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto