Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Substituts vegans de l'ou

Tant si sou al·lèrgics a l'ou com si voleu seguir una dieta vegana, buscar-hi substituts és una oportunitat per descobrir nous aliments!

Farina de cigró

Farina de cigró Thinkstock

En una dieta vegana, sovint es busquen fórmules per substituir l’ou, i si parlem de la textura que aporta a tantíssimes receptes, el repte és realment important. Per això al món vegà hi ha, des de fa dècades, la voluntat de trobar substituts nutritius i de textura similar a la de l’ou per aportar una alternativa als vegans i als al·lèrgics a aquest aliment. En rebosteria, l’ou encara pren més importància, ja que és emulsionant i dóna estructura als pastissos, conserva la humitat, etc., per això li hem de trobar alternatives que ens donin consistència, afegeix la xef Cristina Manyer:

Segons Manyer, aquests ingredients desprenen fibra aconseguint una textura esponjosa i lligada semblant a l’ou:

  • El plàtan batut i la farina de patata, midó o iuca. Aporten la mateixa consistència que l’ou. Són molt interessants per incorporar-los als plats.
  • Farina de cigró. És l’aliment més semblant a l’ou, tant pel gust com per la textura. Cada vegada hi ha més productors que ofereixen aquest tipus de farina.
  • Llavors de xia o de lli. Són ideals per fer pa i pastissos sense ou. Ofereixen una textura esponjosa i lligada semblant a l’ou.
  • Flocs de civada o d'agar-agar. Barrejant-los amb aigua tèbia obtindreu gelatina similar a la clara de l'ou.
  • Tofu. S'ha de batre fins que quedi com una crema. S'utilitza en púdings, quiches, crema, mousses, farcits de pastissos o pastissos densos i cremosos.
  • Compotes de poma, pera o carbassa. Són menys gustoses que el plàtan però més suculentes, ideals per a pastissos humits.Cal utilitzar compotes sense sucre.
  • Crema de fruita seca. Dàtils, panses o orellanes batuts amb aigua mineral, per aconseguir una pasta densa i lligada.
  • Bicarbonat sòdic amb vinagre. La barreja a parts iguals allibera bombolles de diòxid de carboni que ajuden a llevar i a fer més lleugeres magdalenes, bescuits i pastissos.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

11 jul

Nits de pel·lícula entre vinyes

Jean Leon presenta Nits de Pel·lícula entre Vinyes, dues vetllades inoblidables on cinema, gastronomia...

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto