Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Consells per no malbaratar menjar

Us oferim uns quants consells per evitar tirar menjar a les escombraries

Taronges i pomes a les escombraries

Taronges i pomes a les escombraries

Compreu massa menjar i acabeu llençant la majoria de verdures i hortalisses a les escombraries? L'Estat espanyol és el setè país de la Unió Europea que més menjar malgasta: 7,7 milions de tones a l'any, segons informa el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Per tal de no malbaratar aliments, us oferim uns quants consells. 

1) Planificar el menú setmanalment: Calcular amb sentit comú la quantitat que es consumirà per esmorzar, dinar i sopar al llarg de tota la setmana.

2) Revisar els aliments: És bàsic comprovar el menjar que es té a la nevera, al congelador i al rebost.

3) Col·locar els aliments per consumir-los adequadament: Per als productes peribles, seguir el sistema FIFO ("primer a entrar, primer a sortir"). I per als no peribles, fer servir el sistema LIFO ("últim a entrar, primer a sortir").

4) Abans d’anar a comprar, feu una llista: Quan arribeu al mercat, supermercat o fruiteria, cenyiu-vos a la llista i eviteu caure en la temptació de les ofertes.

5) Anar a comprar amb més freqüència: Perquè sigui més sostenible, compreu només el que necessiteu. Si aneu a peu o en cotxe, el recomanable és fer compres més petites i assegurar-se que el que compreu, us ho menjareu.

6) Aprendre a interpretar i llegir bé les etiquetes: És imprescindible conèixer la diferència entre la data de caducitat, que és el dia o mes a partir del qual no es pot consumir un aliment, i la data de consum preferent, que indica el moment fins al qual un aliment manté la qualitat prevista (després continua sent comestible, però pot començar a perdre sabor i textura).

7) Conservar bé els aliments: Els aliments han de ser emmagatzemats entre 1 °C i 5 °C. 

8) No mengeu amb els ulls! A l’hora de menjar, el més convenient és no 'menjar amb els ulls' i optar per la quantitat correcta.

9) No tireu el menjar! No us heu acabat el que hi ha al plat? No ho llenceu. Guardeu-ho en un tàper i cap a la nevera! Ja teniu sopar o dinar per a l’endemà. 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 oct

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

24 oct

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

01-30 oct

Jornades Gastronòmiques de la Vinyala

Òdena ofereix als  visitants la possibilitat de degustar els plats més típics de la zona amb...

03 oct - 15 nov

Cordevi 2020

Del 3 d'octubre al 15 de novembre, l’ajuntament de Tremp organitza CORDEVI, el festival gastronòmic...

Portada Cuina 243

PANS FÀCILS PER FER A CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Pere Venturós

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto