Troba la teva recepta

5 plats per experimentar amb la carxofa

La temporada d'aquesta hortalissa és tan llarga que s'ha d'aprofitar de totes les maneres possibles! Aquí us presentem diverses maneres de menjar carxofa

CUINA.CAT

20/03/2019
01 Gamba amb prunes i carxofes

Gamba amb prunes i carxofes

Gamba amb prunes i carxofes

Una manera molt senzilla de preparar carxofes és a la planxa amb oli. Però es tracta d'una tècnica molt simple de preparar aquesta hortalissa i, per això, us proposem fer-les amb gambes i puré de prunes. A més de cuinar les carxofes d'una nova manera, podeu sorprendre el paladar amb la combinació de dolç i salat d'aquest plat.

Llegiu la recepta completa

02 Carxofes confitades amb oli aromatitzat amb cítrics

Carxofes confitades amb oli aromatitzat amb cítrics Becky Lawton

Carxofes confitades amb oli aromatitzat amb cítrics

Les carxofes també es poden confitar i nosaltres et podem explicar com es fa! El sabor cítric de la confitura combina amb el sabor més suau de la carxofa, creant una nova sensació per al paladar. Per aconseguir aquest resultat, s'han de posar les carxofes al foc i confitar-les durant 2 h o fins que estiguin tendres.

Llegiu la recepta completa

03 Carxofes

Carxofes

Carxofes, carxofes i carxofes

Aquesta recepta és un 2 x 1, ja que porta crema de carxofa i carxofa arrebossada com a tempura. Amb aquest plat, podeu tastar l'hortalissa de manera diferent i molt bona, aprofitant un parell de formes de cuinar-la i degustant les seves diferents textures i sabors.

Llegiu la recepta completa

04 Carxofes guisades amb cloisses

Carxofes guisades amb cloisses

Carxofes guisades amb cloïsses

Els guisats es poden fer de qualsevol tipus d'ingredient; per tant, la carxofa no es pot quedar fora d'aquest plat. El procés és el mateix, però s'ha de preparar l'hortalissa tallant-li les puntes de les fulles, rentar-les i fregar-les amb suc de llimona.

Llegiu la recepta completa

05 Amanida de carxofes amb romesco

Amanida de carxofes amb romesco

Amanida de carxofes amb romesco

Finalment, les carxofes també es poden coure i convertir-se en un ingredient principal en una amanida. Per coure l'hortalissa, s'han de treure les fulles més dures, rascar les barbes que poden molestar al paladar i introduir-les en una olla. Com en altres procediments, la part més característica és preparar la carxofa.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto