Troba la teva recepta

5 plats per experimentar amb la carxofa

La temporada d'aquesta hortalissa és tan llarga que s'ha d'aprofitar de totes les maneres possibles! Aquí us presentem diverses maneres de menjar carxofa

CUINA.CAT

20/03/2019
01 Gamba amb prunes i carxofes

Gamba amb prunes i carxofes

Gamba amb prunes i carxofes

Una manera molt senzilla de preparar carxofes és a la planxa amb oli. Però es tracta d'una tècnica molt simple de preparar aquesta hortalissa i, per això, us proposem fer-les amb gambes i puré de prunes. A més de cuinar les carxofes d'una nova manera, podeu sorprendre el paladar amb la combinació de dolç i salat d'aquest plat.

Llegiu la recepta completa

02 Carxofes confitades amb oli aromatitzat amb cítrics

Carxofes confitades amb oli aromatitzat amb cítrics Becky Lawton

Carxofes confitades amb oli aromatitzat amb cítrics

Les carxofes també es poden confitar i nosaltres et podem explicar com es fa! El sabor cítric de la confitura combina amb el sabor més suau de la carxofa, creant una nova sensació per al paladar. Per aconseguir aquest resultat, s'han de posar les carxofes al foc i confitar-les durant 2 h o fins que estiguin tendres.

Llegiu la recepta completa

03 Carxofes

Carxofes

Carxofes, carxofes i carxofes

Aquesta recepta és un 2 x 1, ja que porta crema de carxofa i carxofa arrebossada com a tempura. Amb aquest plat, podeu tastar l'hortalissa de manera diferent i molt bona, aprofitant un parell de formes de cuinar-la i degustant les seves diferents textures i sabors.

Llegiu la recepta completa

04 Carxofes guisades amb cloisses

Carxofes guisades amb cloisses

Carxofes guisades amb cloïsses

Els guisats es poden fer de qualsevol tipus d'ingredient; per tant, la carxofa no es pot quedar fora d'aquest plat. El procés és el mateix, però s'ha de preparar l'hortalissa tallant-li les puntes de les fulles, rentar-les i fregar-les amb suc de llimona.

Llegiu la recepta completa

05 Amanida de carxofes amb romesco

Amanida de carxofes amb romesco

Amanida de carxofes amb romesco

Finalment, les carxofes també es poden coure i convertir-se en un ingredient principal en una amanida. Per coure l'hortalissa, s'han de treure les fulles més dures, rascar les barbes que poden molestar al paladar i introduir-les en una olla. Com en altres procediments, la part més característica és preparar la carxofa.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 nov

Concerts als cellers modernistes: Cooperativa de Sarral

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i alguns cellers modernistes del projecte 'Muntanyes modernistes'...

16 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14 oct - 17 nov

II Sants fa Xup Xup

Des del 14 d'octubre fins el 17 de novembre, 19 establiments dels barris de Sants i Hostafrancs s'uneixen per engegar...

04 oct - 17 nov

II Festival Cordeví

Durant aquesta tardor, del 5 d'octubre al 17 de novembre se celebra la segona edició del Festival Gastronòmic...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto