Preparació
- Talleu el bonítol a daus. Si teniu un bonítol sencer, talleu-ne un llom que faci aproximament 150 g.
- En un bol de vidre poseu-hi els daus de bonítol.
- Piqueu la fruita seca i poseu-la dins del bol. Després l’oli, que ha de cobrir els daus de tonyina. Després poseu-hi el vinagre i també l’all aixafat. Tot ha d’estar junt perquè marini dues hores.
- Mentre el bonítol marina, comenceu a tallar les verdures. La quantitat que en fareu servir serà al vostre gust. Comenceu per la mongeta tendra. Traieu-ne les puntes. Després feu trossos de la remolatxa i traieu-los la pell. Feu trossos també de la col llombarda.
- Traieu la pela dels tomàquets.
- Els tomàquets i la col llombarda han de quedar crus, però la resta de les verdures, la remolatxa i la mongeta tendra, coeu-les al microones 4 minuts a temperatura màxima. Abans de posar-les-hi poseu-hi un pensament de sal i tapeu-les amb paper film.
- Després d’haver-les passat pel microones, salteu-les en una paella, que haureu col·locat al foc prèviament perquè s’escalfi (sense oli). Després poseu-hi el bonítol ja marinat durant dues hores.
- A l’hora de saltar-ho tot plegat, feu servir el temps de cocció que desitgeu. És a dir, si us agrada que quedi cru, saltegeu-ho poc temps. Si us agrada més fet, coeu-ho més temps.
- Emplateu-ho sense l’all, que traureu després del saltejat.
- Ara és el moment de tallar a daus el formatge Neu del Cadí. Col·loqueu-los per sobre l’emplatat i, per últim, afegiu-hi unes fulles petites de farigola i un raig d’oli.