Preparació
- Per a la salsa: en una paella amb una mica de mantega, enrossiu la ceba, l’all, el llorer i els xampinyons. Afegiu-hi mel i caramel·litzeu-ho. Desgreixeu-ho amb el vinagre, afegiu-hi el vi i reduïu-ho. Incorporeu-hi el fumet i la soja. Deixeu-ho bullir suaument 10 min. Coleu-ho.
- Torreu la mantega en una cassoleta i aboqueu-la a la salsa calenta.
- Per a les verduretes: netegeu-les i feu-les coure en aigua bullent fins que siguin grenyals (al dente).
- Per al peix: tritureu els fruits secs i barregeu-los amb pebre i pa ratllat.
- Saleu el peix, passeu-lo per la clara d’ou batuda i arrebosseu-lo amb la barreja anterior. Fregiu-lo en abundant oli i escorreu-lo.
- Repartiu les verdures i col·loqueu-hi al damunt el peix cruixent. Acabeu-ho amb les herbes fresques i mel. Serviu la salsa a part.