Preparació
- Per a l’arròs: talleu la botifarra negra a daus petits i sofregiu-los en una cassola de ferro. Afegiu-hi el sofregit de ceba i tomàquet, fet prèviament, i poseu-hi també els alls trinxats i les verdures.
- Sofregiu-ho 2 min i afegiu-hi l’arròs, que també sofregireu una mica.
- Mulleu-ho amb el fumet, que arrenqui el bull i abaixeu el foc al mínim. Deixeu-ho coure tapat o bé al forn a 200 ºC, fins que sigui cuit, uns 15-16 min.
- Quan a l’arròs li faltin 10 min —més o menys quan faci 5 min que bull—, feu els talls de bacallà a la brasa, amb les brases de carbó o de llenya ben fortes. Passeu una mica d’oli al bacallà, perquè no s’enganxi.
- Muntatge: quan el bacallà sigui cuit, poseu-lo al plat, juntament amb l’arròs, que ja estarà, i poseu-hi també les garoines, que haureu obert amb compte (amb una cullereta, traieu-ne les polpes i poseu-les sobre l’arròs i el bacallà), un raig d’oli d’oliva, i a taula.