Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. En primer lloc, separeu les penques de les fulles de les bledes. Escaldeu primer les fulles i, després, les penques en aigua bullent. Refresqueu-les immediatament en aigua amb gel. A continuació, talleu les penques menudes.
  2. A continuació, peleu les gambes, separant-ne els caps i les pells dels cossos. 
  3. En una cassola sofregiu la ceba picada. Afegiu-hi les penques, salteu-ho i, finalment, afegiu-hi les gambes picades. Farciu les fulles de bleda amb aquesta barreja i reserveu-ho.
  4. En una cassola, poseu els caps i les pells de les gambes, un raig generós d’oli i els alls tallats de qualsevol manera. A foc fort, feu que sofregeixi.
  5. Afegiu-hi la ceba i el tomàquet, tallat gruixut, i feu que cogui, a foc lent, fins que quedi ben sofregit. Poseu-hi una mica de sucre i les herbes.
  6. Tot seguit, ruixeu-ho amb conyac i espereu que s'evapori. Poseu-hi la cullerada de farina i deixeu-ho coure.
  7. Cobriu-ho amb brou de peix i la carn de la nyora remullada, i deixeu-ho coure lentament durant 15 minuts, fins aconseguir que la gamba extregui tota la seva substància. Tritureu-ho i passeu-ho pel colador xinès. Ha de quedar una salsa pujada de to, saborosa i ben lligada.
  8. Passeu els farcellets per la planxa i acompanyeu-los amb la salsa de gambes.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: