Troba la teva recepta

Preparació

  1. En primer lloc, separeu les penques de les fulles de les bledes. Escaldeu primer les fulles i, després, les penques en aigua bullent. Refresqueu-les immediatament en aigua amb gel. A continuació, talleu les penques menudes.
  2. A continuació, peleu les gambes, separant-ne els caps i les pells dels cossos. 
  3. En una cassola sofregiu la ceba picada. Afegiu-hi les penques, salteu-ho i, finalment, afegiu-hi les gambes picades. Farciu les fulles de bleda amb aquesta barreja i reserveu-ho.
  4. En una cassola, poseu els caps i les pells de les gambes, un raig generós d’oli i els alls tallats de qualsevol manera. A foc fort, feu que sofregeixi.
  5. Afegiu-hi la ceba i el tomàquet, tallat gruixut, i feu que cogui, a foc lent, fins que quedi ben sofregit. Poseu-hi una mica de sucre i les herbes.
  6. Tot seguit, ruixeu-ho amb conyac i espereu que s'evapori. Poseu-hi la cullerada de farina i deixeu-ho coure.
  7. Cobriu-ho amb brou de peix i la carn de la nyora remullada, i deixeu-ho coure lentament durant 15 minuts, fins aconseguir que la gamba extregui tota la seva substància. Tritureu-ho i passeu-ho pel colador xinès. Ha de quedar una salsa pujada de to, saborosa i ben lligada.
  8. Passeu els farcellets per la planxa i acompanyeu-los amb la salsa de gambes.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

10 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

14 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

14-15 des

VII Mercat de Prop

Tastos, tallers, activitats infantils, demostracions de cuina... Poc abans de Nadal, Preixana celebra la setena...

14-15 des

XII Fira de la Tòfona a Centelles

A Centelles les tòfones neixen de manera silvestre i, des de finals del segle XIX, el mercat de la tòfona...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto