Preparació
Preparació
- Bulliu el bacallà, només 1 min. Refredeu-lo i esmicoleu-lo a bocins petits, retirant-ne les espines i la pell.
- Piqueu l’all i el julivert.
- En un bol, barregeu bé la picada d’all i julivert amb el bacallà esmicolat.
- Obriu els ous i separeu les clares dels rovells. Si no sabeu com fer-ho, millor que demaneu ajuda a un adult.
- Poseu els rovells a la barreja de bacallà, juntament amb la farina i el llevat químic, un ingredient que els grans normalment coneixen com a Royal. Barregeu-ho tot fins a obtenir una massa.
- Munteu les clares a punt de neu i integreu-les a la barreja, vigilant que no s’abaixi.
- Amb l’ajut d’un adult, poseu força oli a escalfar i, quan sigui calent, aneu-hi tirant cullerades de bunyol.
- Quan els bunyols es girin i estiguin dauradets, traieu-los de l’oli amb una escumadora i poseu-los sobre paper absorbent.
El consell
- Ben calentons i acabats de fer, els bunyols de bacallà són ideals per servir com a aperitiu.
- Si us sobra massa, podeu congelar-la i fer-la servir un altre dia.