Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Traieu una tapa de la part superior i una mica de la part inferior dels carbassons, perquè es mantinguin drets dins l’olla, però sense fer cap forat a la polpa. Talleu-los per la meitat.
  2. Buideu l’interior dels carbassons, deixant-hi 1 cm de polpa, aproximadament, perquè quedin drets i es puguin farcir (com un tub).
  3. Poseu la meitat de l’oli d’oliva en una paella i sofregiu-hi la ceba a foc mitjà, fins que quedi transparent.
  4. Incorporeu-hi la polpa del carbassó i la pastanaga ratllada i salteu-ho 3 min. Incorporeu-hi la carn picada i, quan perdi el color vermell, afegiu-hi l’arròs i les herbes aromàtiques; salpebreu-ho.
  5. Poseu 250 g d’aigua calenta a l’olla i coeu-ho a foc fort, remenant-ho perquè s’integrin els ingredients. L’arròs ha de quedar mig cuit i la textura del conjunt ha de ser semblant a la d’un risotto.
  6. Farciu els carbassons amb aquesta mescla fins a ¾ de l’interior i tapeu-los amb les tapes que heu retirat al primer pas. Poseu-los en una olla i, en l’espai que quedi entre ells, poseu-hi les patates tallades a trossos i els bastons de pastanaga.
  7. Afegiu la resta de l’oli (65 g) a la cassola i cobriu d’aigua els carbassons, fins a la meitat i un dit més.
  8. Quan l’aigua arrenqui el bull, tapeu la cassola i coeu-ho tot 30 min a foc baix, vigilant que els carbassons no es trenquin.
  9. Per a la salsa 'avgolemono': poseu la farina i l’oli en una paella i feu un roux (la farina ha de quedar cuita i tenir un color torrat).
  10. Afegiu-hi el brou de la cocció dels carbassons i remeneu-ho bé, fins que quedi una salsa espessa. Si cal, podeu afegir-hi una mica més d’aigua, perquè quedi com una salsa.
  11. Bateu els rovells i afegiu-los a la cassola, remenant-ho molt de pressa, perquè emulsionin. Afegiu-hi la llimona i salpebreu-ho.
  12. Serviu els carbassons amb la patata i la pastanaga i coberts amb la crema 'avgolemono'.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto