Troba la teva recepta

Preparació

  1. Poseu els cigrons en remull amb aigua i sal (almenys 12 h abans de la cocció).
  2. En una olla amb aigua, bulliu la carn, els naps, la xirivia i els cigrons remullats i rentats amb sal. Bulliu-ho 2-3 h, a foc lent.
  3. Per a les pilotes: en un bol, poseu el magre de porc i ratlleu-hi un trosset de pa dur del dia anterior. Afegiu-hi una mica de julivert picat, un grapat de pinyons, sal, canyella i un ou. Remeneu-ho amb les mans fins que es faci una bola. Agafeu-ne pessics grans i aneu formant les pilotes, que poden ser rodones o ovalades, i reserveu-les en un plat.
  4. Una hora abans de posar la cassola al forn, aboqueu les pilotes a l’olla on s’estan coent la carn i els cigrons, i afegiu-hi la cúrcuma.
  5. En una cassola de fang, aboqueu l’arròs escampant-lo per tot el fons de la cassola.
  6. Sofregiu l’all picat amb l’oli, un nap trossejat i el tomàquet ratllat. Afegiu-hi la botifarra i sofregiu-ho 3-4 min.
  7. Abans de treure la carn i els cigrons de l’olla, reserveu les pilotes cuites en un plat. Aparteu la botifarra del sofregit i reserveu-la amb les pilotes.
  8. Aboqueu el sofregit amb l’oli a la cassola i, tot seguit, la carn i els cigrons amb el brou (dues tasses de brou per cada tassa d’arròs). Afegiu-hi les pilotes, formant un cercle al voltant de la cassola, i poseu la botifarra de ceba al centre. Afegiu-hi sal i poseu la cassola al forn calent, a 180 ºC, 45 min. De tant en tant, aneu-ho mirant, i si veieu que l’arròs està sec, vol dir que ja està.

Els consells

  1. Per fer aquest plat, feu servir l'arròs bomba Nomen. Per la capacitat d'absorció i la textura, no es cova i sempre queda solt.
  2. Us recomanem que sofregiu una mica l'arròs, perquè quedarà més dauradet i els gustos s'hi impregnaran millor.
  3. En lloc de cúrcuma, podeu utilitzar colorant alimentari perquè l'arròs agafi color groc. Nosaltres ens hem decantat per la cúrcuma perquè és més saludable.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 jun

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

28 jun

Subhasta cantada de peix al Masnou

La subhasta cantada de peix és un dels sistemes de comercialització més antics. Els pescadors de...

29 jun

VI Eclipsi de Garnatxa Blanca

La Denominació d'Origen Terra Alta proposa donar la benvinguda a l'estiu amb una experiència gastronòmica...

29 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto