Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Poseu els cigrons en remull amb aigua i sal (almenys 12 h abans de la cocció).
  2. En una olla amb aigua, bulliu la carn, els naps, la xirivia i els cigrons remullats i rentats amb sal. Bulliu-ho 2-3 h, a foc lent.
  3. Per a les pilotes: en un bol, poseu el magre de porc i ratlleu-hi un trosset de pa dur del dia anterior. Afegiu-hi una mica de julivert picat, un grapat de pinyons, sal, canyella i un ou. Remeneu-ho amb les mans fins que es faci una bola. Agafeu-ne pessics grans i aneu formant les pilotes, que poden ser rodones o ovalades, i reserveu-les en un plat.
  4. Una hora abans de posar la cassola al forn, aboqueu les pilotes a l’olla on s’estan coent la carn i els cigrons, i afegiu-hi la cúrcuma.
  5. En una cassola de fang, aboqueu l’arròs escampant-lo per tot el fons de la cassola.
  6. Sofregiu l’all picat amb l’oli, un nap trossejat i el tomàquet ratllat. Afegiu-hi la botifarra i sofregiu-ho 3-4 min.
  7. Abans de treure la carn i els cigrons de l’olla, reserveu les pilotes cuites en un plat. Aparteu la botifarra del sofregit i reserveu-la amb les pilotes.
  8. Aboqueu el sofregit amb l’oli a la cassola i, tot seguit, la carn i els cigrons amb el brou (dues tasses de brou per cada tassa d’arròs). Afegiu-hi les pilotes, formant un cercle al voltant de la cassola, i poseu la botifarra de ceba al centre. Afegiu-hi sal i poseu la cassola al forn calent, a 180 ºC, 45 min. De tant en tant, aneu-ho mirant, i si veieu que l’arròs està sec, vol dir que ja està.

Els consells

  1. Per fer aquest plat, feu servir l'arròs bomba Nomen. Per la capacitat d'absorció i la textura, no es cova i sempre queda solt.
  2. Us recomanem que sofregiu una mica l'arròs, perquè quedarà més dauradet i els gustos s'hi impregnaran millor.
  3. En lloc de cúrcuma, podeu utilitzar colorant alimentari perquè l'arròs agafi color groc. Nosaltres ens hem decantat per la cúrcuma perquè és més saludable.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

30 gen

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 246

SOPES!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Albert Boronat Miró

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto