Troba la teva recepta

Poques plantes terrestres ens aporten gust de mar com ho fa la salicòrnia. Aquesta herba de mil noms i mil usos diferents és el condiment perfecte per a tota mena de plats (no només de peix!) i fer-la servir a la cuina és molt més fàcil del que ens podem imaginar, com us expliquem a continuació.

  • La salicòrnia és una planta amb un gust lleugerament salat, sucós i iodat, i és cruixent. S’assembla als espàrrecs de marge, però de gust recorda més les algues. Creix als aiguamolls, a les platges i en zones a prop del mar, com salines i manglars. En trobem a la costa mediterrània i en zones marítimes de l’Argentina, Mèxic i la Xina. Se la coneix com a espàrrec de mar, herba salada, herba de vidre i herba del sabó.

  • Pel gust salí, molt marcat, ja que creix gràcies a la brisa del mar, se la relaciona directament com a guarnició de plats de peix, marisc i mol·luscs. Tot i així, en la restauració es fa servir per a moltes més coses, barrejant-la amb plats d’altres cultures, com ara cebiches, tacos i, fins i tot, fent-ne granissats i sorbets.

  • La cocció depèn de l’ús que en fem. En cebiches i amanides la podem fer servir crua o envinagrada, però hem de tenir en compte que n’haurem de triar els brots més tendres, ja que les parts gruixudes són més fibroses. També es pot coure al vapor, saltar-la o fer-la al forn, però hem de saber que la cocció n’oxida el color i en modifica la textura.

  • Es troba de manera silvestre en zones a prop del mar. També la trobareu en botigues especialitzades d’herbes i fulles gurmet i algues marines. S’ha de mantenir frescai tapada amb paper humit, a la nevera.

Preparació

  1. Tritureu tots els ingredients de l’amaniment a la Thermomix, 90 s. Coleu-ho per un colador fi, traient tota la fibra dels vegetals.
  2. Torneu-ho a triturar tot 30 s, rectifiqueu-ho de sal i pebre, torneu-ho a colar i reserveu-ho a la nevera.
  3. Poseu els cossos de calamar tallats a tires amples en una superfície plana i pinteu-les amb una solució feta amb oli d’oliva barrejat amb pols de remolatxa.
  4. Al fons del plat, poseu dues cullerades d’amaniment i repartiu-hi per sobre els talls de calamar, enrotllats sobre si mateixos. Afegiu-hi la pinya, la carbassa, l’alvocat, la salicòrnia i la ceba vermella.
  5. Acabeu el plat amb les potes dels calamars, salades, passades per farina i fregides amb una mica d’oli d’oliva.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mai

Taller 'Aperitius amb peix'

És conegut que el peix és un dels aliments amb més proteïnes, de tal manera que s'ha d'incloure...

23 mai

Caràcter Empordà

Anomenada cuina de mar i muntanya, la gastronomia de l'Empordà conté aliments de gran qualitat com l'arròs...

24 mai

(R)Evolució a la cuina: la revolució líquida

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai

Taller 'La cucina italiana del risotto'

La cuina italiana atreu tot tipus de mirades pel seu sabor i meticulositat en cada plat. És ben conegut que...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto