Troba la teva recepta

Poques plantes terrestres ens aporten gust de mar com ho fa la salicòrnia. Aquesta herba de mil noms i mil usos diferents és el condiment perfecte per a tota mena de plats (no només de peix!) i fer-la servir a la cuina és molt més fàcil del que ens podem imaginar, com us expliquem a continuació.

  • La salicòrnia és una planta amb un gust lleugerament salat, sucós i iodat, i és cruixent. S’assembla als espàrrecs de marge, però de gust recorda més les algues. Creix als aiguamolls, a les platges i en zones a prop del mar, com salines i manglars. En trobem a la costa mediterrània i en zones marítimes de l’Argentina, Mèxic i la Xina. Se la coneix com a espàrrec de mar, herba salada, herba de vidre i herba del sabó.

  • Pel gust salí, molt marcat, ja que creix gràcies a la brisa del mar, se la relaciona directament com a guarnició de plats de peix, marisc i mol·luscs. Tot i així, en la restauració es fa servir per a moltes més coses, barrejant-la amb plats d’altres cultures, com ara cebiches, tacos i, fins i tot, fent-ne granissats i sorbets.

  • La cocció depèn de l’ús que en fem. En cebiches i amanides la podem fer servir crua o envinagrada, però hem de tenir en compte que n’haurem de triar els brots més tendres, ja que les parts gruixudes són més fibroses. També es pot coure al vapor, saltar-la o fer-la al forn, però hem de saber que la cocció n’oxida el color i en modifica la textura.

  • Es troba de manera silvestre en zones a prop del mar. També la trobareu en botigues especialitzades d’herbes i fulles gurmet i algues marines. S’ha de mantenir frescai tapada amb paper humit, a la nevera.

Preparació

  1. Tritureu tots els ingredients de l’amaniment a la Thermomix, 90 s. Coleu-ho per un colador fi, traient tota la fibra dels vegetals.
  2. Torneu-ho a triturar tot 30 s, rectifiqueu-ho de sal i pebre, torneu-ho a colar i reserveu-ho a la nevera.
  3. Poseu els cossos de calamar tallats a tires amples en una superfície plana i pinteu-les amb una solució feta amb oli d’oliva barrejat amb pols de remolatxa.
  4. Al fons del plat, poseu dues cullerades d’amaniment i repartiu-hi per sobre els talls de calamar, enrotllats sobre si mateixos. Afegiu-hi la pinya, la carbassa, l’alvocat, la salicòrnia i la ceba vermella.
  5. Acabeu el plat amb les potes dels calamars, salades, passades per farina i fregides amb una mica d’oli d’oliva.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 set

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

20 set

Dia Mundial de la Paella

La paella s'ha convertit en la icona gastronòmica de València, i el 20 de setembre n'és el dia mundial....

21 set

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

21 set

Festa de la Sal 2019

Cada tercer dissabte de setembre, des de l'any 1997, l'Escala ret homenatge a dos oficis molt antics del municipi:...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto