Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per a la crema d’escamarlans: traieu amb cura la carn de les cues dels escamarlans i reserveu-la a la nevera.
  2. Ofegueu les verdures, prèviament tallades, l’all i el llorer amb una mica d’oli d’oliva en una olla, fins que estiguin confitats. Afegiu-hi els caps i la pela dels escamarlans, picats, i sofregiu-ho uns minuts. Flamegeu-ho amb el conyac o el brandi i mulleu-ho cobriu-ho amb l’aigua.
  3. Afegiu-hi el tros de pa, perquè absorbeixi el greix, i l’arròs, perquè es vagi lligant.
  4. Coeu-ho 20 min a foc lent i passeu-ho pel túrmix, rectifiqueu-ho de sal i passeu-ho pel colador. Reserveu-ho a la nevera fins que la crema estigui freda.
  5. Per a l’escuma d’arròs amb llet: cobriu d’aigua l’arròs i feu-lo bullir una vegada. Escorreu-lo.
  6. Poseu-lo en una olla amb la llet i l’all, a foc lent, 30 min.
  7. Passeu-ho pel túrmix, rectifiqueu-ho de sal, ompliu-ne el sifó i deixeu-ho refredar. Injecteu-hi dues càrregues de gas. Reserveu-ho a la nevera.
  8. Per a la galeta de cacauet: en una paella, barregeu el sucre i els cacauets.
  9. Poseu-ho al foc fins a obtenir un caramel, estireu-ho sobre un full de silicona i deixeu-ho refredar.
  10. Tritureu-ho amb la Thermomix o amb un molinet, per obtenir pols de cacauet.
  11. Amb una cullera, formeu uns cercles regulars de 4 cm i enforneu-los 2-3 min, a 170 ºC. Deixeu-los refredar.

MUNTATGE

  1. Punxeu les cues d’escamarlà amb un pal de fusta, passeu-les per clara d’ou salada i arrebosseu-les amb els xips de gambes triturades.
  2. Acompanyeu-les amb la crema d’escamarlans, servida en una tassa o un got alt, amb una mica d’escuma d’arròs amb llet a sobre, com si fos un caputxino. Acompanyeu-ho, també, de la galeta cruixent de cacauet.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

25-26 gen

III Mostra Internacional de Pastisseria

L’últim cap de setmana de gener, coincidint amb la festa major d’hivern del municipi, Sant Vicenç...

26 gen

Gran Festa de la Calçotada 2020

Valls celebra el diumenge 26 de gener la 39ª festa popular al voltant del calçot, coincidint amb l’epicentre...

26 gen

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

25-26 gen

II Trufforum

L’edifici El Sucre, de Vic, tornarà a acollir el Trufforum, l’esdeveniment de referència...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto