Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per a la massa: peleu les gambes i, en una cassola, daureu els caps i les pells amb un quart de l’oli, sal, pebre i el bitxo. Afegiu-hi la llet i feu que arrenqui el bull, tapeu-ho i deixeu-ho que infusioni 2 h (si pot ser tot un dia, molt millor!).
  2. A la mateixa cassola, ben neta, daureu l’all tallat a làmines amb la resta de l’oli. Afegiu-hi la farina i remeneu-ho fins a fer una pasta homogènia. Deixeu-la coure fins que la farina perdi l’aroma de crua.
  3. Aboqueu-hi la llet de gamba tota de cop (prèviament escalfada) i que arrenqui el bull. Deixeu-ho que s’espesseixi lentament, 15 min.
  4. Retireu-ho del foc i afegiu-hi el conyac, el julivert picat i les cues de gamba picades, mescleu-ho bé tot i guardeu la barreja a la nevera fins que es refredi.
  5. Un cop freda (12 h), feu-ne petits rectangles de la mida d’una mossegada amb l’ajuda d’un ganivet.
  6. Per a l’arrebossat: mescleu el pa ratllat amb el julivert i l’all. Passeu les croquetes per la farina, després, per l’ou batut i, finalment, pel pa ratllat.
  7. Deixeu-les refredar bé abans de fregir-les (també les podeu congelar).
  8. Fregiu les croquetes en oli ben calent fins que siguin daurades per fora i serviu-les de seguida.
  9. Podeu servir les croquetes amb una punta de salsa rosa per damunt i, opcionalment, amb un xip d’all per acabar-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

14 oct - 17 nov

II Sants fa Xup Xup

Des del 14 d'octubre fins el 17 de novembre, 19 establiments dels barris de Sants i Hostafrancs s'uneixen per engegar...

04 oct - 17 nov

II Festival Cordeví

Durant aquesta tardor, del 5 d'octubre al 17 de novembre se celebra la segona edició del Festival Gastronòmic...

16-17 nov

Fira de l'Oli Nou Siurana

A mitjan novembre, una vintena de cooperatives i productors de la DOP Siurana presenten l’oli nou de la temporada...

17 nov

XIII Fira del Pa i la Xocolata

A Sant Gregori, al Gironès, dediquen una fira al pa i la xocolata, dos ingredients que, durant molts anys,...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto