Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Famosa perquè la Nasa la va fer servir com a complement alimentari per als astronautes, l'espirulina és un superaliment d'origen vegetal el consum del qual aporta nombrosos beneficis a l'organisme. 

  • Inicialment, deien que l’espirulina era una alga verda-blava, i ara se sap que és un cianobacteri (un bacteri capaç de fer la fotosíntesi oxigènica) al qual s’atribueixen múltiples beneficis, com ara ser una gran font de proteïnes, vitamines i minerals, entre d’altres. Se la considera un superaliment, és a dir que l'espirulina pertany o forma part d'aquest grup d’aquests aliments rics en nutrients que s’han fet servir tota la vida en diferents civilitzacions, i es diu que tenen un gran efecte sobre la salut, sempre com a complements d’una dieta equilibrada.

  • L'espirulina es pot trobar en pols i en pastilles, sempre en botigues especialitzades d’alimentació natural. El preu ronda entre els 10 i els 20 euros per a entre 100 i 500 g, depenent de si és ecològica o no.

  • A la cuina es pot fer servir per fer sucs, gelats, salses, maioneses, vinagretes, cebiches... També és molt interessant barrejar-la amb iogurt natural, entre altres elaboracions.

  • L'espirulina pot ser un gran colorant natural, per l’alt contingut de clorofil·la que té, i també pot aportar més sabor a les nostres receptes. És una bona manera d’enriquir i fer més nutritives les nostres elaboracions. Fins ara, només l’hem barrejat a les preparacions en fred, per no modificar-ne les propietats.

Preparació

  1. Sofregiu l’escalunya 2 min, afegiu-hi l’all, el xili verd, el gingebre i la galanga i sofregiu-ho 1 min més.
  2. Afegiu-hi la llet de coco i sofregiu-ho fins que el greix se separi (10 min). Afegiu-hi l’aigua, l’herba llimona, les fulles de llima quefir, soja i comí, i feu-ho bullir 5 min.
  3. Refredeu-ho i tritureu-ho amb la Thermomix, amb el coriandre, l’alfàbrega, els espinacs escaldats i l’espirulina. Coleu-ho, salpebreu-ho i reserveu-ho.
  4. Salteu uns quants espàrrecs tendres amb oli d’oliva i sal.
  5. Marqueu lleugerament uns quants cabdells tallats a grills, en una paella antiadherent amb un fil d’oli d’oliva i sal.
  6. Afegiu-hi pètals de flors de carbassó.
  7. Serviu-ho acompanyat amb el curri verd d’espirulina (per sucar-hi les verdures).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

07-08 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

18 jun

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto