Troba la teva recepta

Famosa perquè la Nasa la va fer servir com a complement alimentari per als astronautes, l'espirulina és un superaliment d'origen vegetal el consum del qual aporta nombrosos beneficis a l'organisme. 

  • Inicialment, deien que l’espirulina era una alga verda-blava, i ara se sap que és un cianobacteri (un bacteri capaç de fer la fotosíntesi oxigènica) al qual s’atribueixen múltiples beneficis, com ara ser una gran font de proteïnes, vitamines i minerals, entre d’altres. Se la considera un superaliment, és a dir que l'espirulina pertany o forma part d'aquest grup d’aquests aliments rics en nutrients que s’han fet servir tota la vida en diferents civilitzacions, i es diu que tenen un gran efecte sobre la salut, sempre com a complements d’una dieta equilibrada.

  • L'espirulina es pot trobar en pols i en pastilles, sempre en botigues especialitzades d’alimentació natural. El preu ronda entre els 10 i els 20 euros per a entre 100 i 500 g, depenent de si és ecològica o no.

  • A la cuina es pot fer servir per fer sucs, gelats, salses, maioneses, vinagretes, cebiches... També és molt interessant barrejar-la amb iogurt natural, entre altres elaboracions.

  • L'espirulina pot ser un gran colorant natural, per l’alt contingut de clorofil·la que té, i també pot aportar més sabor a les nostres receptes. És una bona manera d’enriquir i fer més nutritives les nostres elaboracions. Fins ara, només l’hem barrejat a les preparacions en fred, per no modificar-ne les propietats.

Preparació

  1. Sofregiu l’escalunya 2 min, afegiu-hi l’all, el xili verd, el gingebre i la galanga i sofregiu-ho 1 min més.
  2. Afegiu-hi la llet de coco i sofregiu-ho fins que el greix se separi (10 min). Afegiu-hi l’aigua, l’herba llimona, les fulles de llima quefir, soja i comí, i feu-ho bullir 5 min.
  3. Refredeu-ho i tritureu-ho amb la Thermomix, amb el coriandre, l’alfàbrega, els espinacs escaldats i l’espirulina. Coleu-ho, salpebreu-ho i reserveu-ho.
  4. Salteu uns quants espàrrecs tendres amb oli d’oliva i sal.
  5. Marqueu lleugerament uns quants cabdells tallats a grills, en una paella antiadherent amb un fil d’oli d’oliva i sal.
  6. Afegiu-hi pètals de flors de carbassó.
  7. Serviu-ho acompanyat amb el curri verd d’espirulina (per sucar-hi les verdures).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

24 ago

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

24 ago

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

03-25 ago

Empordà White Summer Festival

El White Summer Festival s'ha afermat com a esdeveniment cabdal de l'estiu, ja que des de la seva creació...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto