Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Famosa perquè la Nasa la va fer servir com a complement alimentari per als astronautes, l'espirulina és un superaliment d'origen vegetal el consum del qual aporta nombrosos beneficis a l'organisme. 

  • Inicialment, deien que l’espirulina era una alga verda-blava, i ara se sap que és un cianobacteri (un bacteri capaç de fer la fotosíntesi oxigènica) al qual s’atribueixen múltiples beneficis, com ara ser una gran font de proteïnes, vitamines i minerals, entre d’altres. Se la considera un superaliment, és a dir que l'espirulina pertany o forma part d'aquest grup d’aquests aliments rics en nutrients que s’han fet servir tota la vida en diferents civilitzacions, i es diu que tenen un gran efecte sobre la salut, sempre com a complements d’una dieta equilibrada.

  • L'espirulina es pot trobar en pols i en pastilles, sempre en botigues especialitzades d’alimentació natural. El preu ronda entre els 10 i els 20 euros per a entre 100 i 500 g, depenent de si és ecològica o no.

  • A la cuina es pot fer servir per fer sucs, gelats, salses, maioneses, vinagretes, cebiches... També és molt interessant barrejar-la amb iogurt natural, entre altres elaboracions.

  • L'espirulina pot ser un gran colorant natural, per l’alt contingut de clorofil·la que té, i també pot aportar més sabor a les nostres receptes. És una bona manera d’enriquir i fer més nutritives les nostres elaboracions. Fins ara, només l’hem barrejat a les preparacions en fred, per no modificar-ne les propietats.

Preparació

  1. Sofregiu l’escalunya 2 min, afegiu-hi l’all, el xili verd, el gingebre i la galanga i sofregiu-ho 1 min més.
  2. Afegiu-hi la llet de coco i sofregiu-ho fins que el greix se separi (10 min). Afegiu-hi l’aigua, l’herba llimona, les fulles de llima quefir, soja i comí, i feu-ho bullir 5 min.
  3. Refredeu-ho i tritureu-ho amb la Thermomix, amb el coriandre, l’alfàbrega, els espinacs escaldats i l’espirulina. Coleu-ho, salpebreu-ho i reserveu-ho.
  4. Salteu uns quants espàrrecs tendres amb oli d’oliva i sal.
  5. Marqueu lleugerament uns quants cabdells tallats a grills, en una paella antiadherent amb un fil d’oli d’oliva i sal.
  6. Afegiu-hi pètals de flors de carbassó.
  7. Serviu-ho acompanyat amb el curri verd d’espirulina (per sucar-hi les verdures).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: