Troba la teva recepta

Famosa perquè la Nasa la va fer servir com a complement alimentari per als astronautes, l'espirulina és un superaliment d'origen vegetal el consum del qual aporta nombrosos beneficis a l'organisme. 

  • Inicialment, deien que l’espirulina era una alga verda-blava, i ara se sap que és un cianobacteri (un bacteri capaç de fer la fotosíntesi oxigènica) al qual s’atribueixen múltiples beneficis, com ara ser una gran font de proteïnes, vitamines i minerals, entre d’altres. Se la considera un superaliment, és a dir que l'espirulina pertany o forma part d'aquest grup d’aquests aliments rics en nutrients que s’han fet servir tota la vida en diferents civilitzacions, i es diu que tenen un gran efecte sobre la salut, sempre com a complements d’una dieta equilibrada.

  • L'espirulina es pot trobar en pols i en pastilles, sempre en botigues especialitzades d’alimentació natural. El preu ronda entre els 10 i els 20 euros per a entre 100 i 500 g, depenent de si és ecològica o no.

  • A la cuina es pot fer servir per fer sucs, gelats, salses, maioneses, vinagretes, cebiches... També és molt interessant barrejar-la amb iogurt natural, entre altres elaboracions.

  • L'espirulina pot ser un gran colorant natural, per l’alt contingut de clorofil·la que té, i també pot aportar més sabor a les nostres receptes. És una bona manera d’enriquir i fer més nutritives les nostres elaboracions. Fins ara, només l’hem barrejat a les preparacions en fred, per no modificar-ne les propietats.

Preparació

  1. Sofregiu l’escalunya 2 min, afegiu-hi l’all, el xili verd, el gingebre i la galanga i sofregiu-ho 1 min més.
  2. Afegiu-hi la llet de coco i sofregiu-ho fins que el greix se separi (10 min). Afegiu-hi l’aigua, l’herba llimona, les fulles de llima quefir, soja i comí, i feu-ho bullir 5 min.
  3. Refredeu-ho i tritureu-ho amb la Thermomix, amb el coriandre, l’alfàbrega, els espinacs escaldats i l’espirulina. Coleu-ho, salpebreu-ho i reserveu-ho.
  4. Salteu uns quants espàrrecs tendres amb oli d’oliva i sal.
  5. Marqueu lleugerament uns quants cabdells tallats a grills, en una paella antiadherent amb un fil d’oli d’oliva i sal.
  6. Afegiu-hi pètals de flors de carbassó.
  7. Serviu-ho acompanyat amb el curri verd d’espirulina (per sucar-hi les verdures).

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 nov - 09 des

QuintoTapa Corbera de Llobregat 2018

Els del QuintoTapa aterren per primera vegada a Corbera de Llobregat! Per tirar endavant la iniciativa, l’Ajuntament...

16 nov - 09 des

Jornades Gastronòmiques dels Ranxets 2018 a Torredembarra

Tornen un altre cop les Jornades Gastronòmiques dels Ranxets a Torredembarra. Enguany, 14 restaurants participen...

09 des

Tallers de dolços de Nadal

Poques persones gaudeixen més de les festes de Nadal que els més petits de casa. A l’emoció...

11 nov - 09 des

Diada i Jornades del Llagostí 2018

De l’11 de novembre al 9 de desembre se celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto